Δευτέρα Απρίλιος 19 2021
2410 67 1964
[email protected]
Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος
Πατσιαούρας
  • Τελευταία Νέα
  • Λάρισα
  • Θεσσαλία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Lifestyle
  • Κορωνοϊός – Real time
Χωρίς Αποτέλεσμα
View All Result
  • Τελευταία Νέα
  • Λάρισα
  • Θεσσαλία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Lifestyle
  • Κορωνοϊός – Real time
Χωρίς Αποτέλεσμα
View All Result
Pressing.gr - mobile

Παυλάκης: Θα περάσουμε τα 100 θύματα τη μέρα

5 Μάρτιος 2021, 09:13
κατ.: Υγεία
A A
Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Εμπειρογvωμόνων-Το σχέδιο περαιτέρω ενίσχυσης του ΕΣΥ θα παρουσιάσει ο Β. Κικίλιας

Αν εφαρμοστούν τα περιοριστικά μέτρα είναι ικανά να αλλάξουν την επιδημιολογική εικόνα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο ιατρός – ερευνητής Γιώργος Παυλάκης.

Η Αττική βρίσκεται ακόμα σε μεγάλο κίνδυνο κατάρρευσης προειδοποίησε ωστόσο, κάνοντας λόγο για άνω των 100 θυμάτων ημερησίως. Είπε ακόμα ότι είναι “πανεύκολο” να φτάσουμε τα 3.000 κρούσματα ημερησίως χωρίς τήρηση των μέτρων.

“Πολλοί λένε ότι τα μέτρα είναι άδικα και παράλογα, αλλά είναι δύσκολο να βρεις ιδανικές λύσεις, χρειάζονται απλοί κανόνες απλές λύσεις. Αν έχουμε πόλεμο, πρέπει να έχουμε απλούς κανόνες εφαρμοσμένους απ’ όλους. Το ιδανικό ήταν να τα κλείσουμε όλα για 2 με 3 εβδομάδες. Αν είχε γίνει την πρώτη περίοδο της επιδημίας θα είχαμε ησυχάσει όπως η Νέα Ζηλανδία ή το Βιετνάμ” δήλωσε. 

Κορωνοϊός και σεισμός

“Οι πολίτες δεν ακολουθούν τα μέτρα όπως πρέπει. Έχουμε το σεισμό τώρα η κυβέρνηση και όλοι οι λογικοί άνθρωποι λένε ‘βγείτε από τα σπίτια και δεν θα έχουμε θύματα’. Με τον κορωνοϊό έχουμε 20 με 40 θύματα την ημέρα. Την επόμενη εβδομάδα θα είναι 60 και παραπάνω, και θα περάσουν τα 100 κάθε μέρα. Δεν έχουμε δει την κορύφωση. Με τόσα θύματα λέμε το απλό, προφυλαχθείτε εφαρμόστε τα μέτρα”. 

Πάντως, ξεκαθάρισε ότι “δεν είμαστε στο ίδιο σημείο (που ήμασταν). Έχουμε αποφύγει την καταστροφή, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Έρχονται τα εμβόλια και η άνοιξη. Και στην επόμενη εβδομάδα θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων”. 

“Από τη μεθεπόμενη εβδομάδα ελπίζω (σε αποκλιμάκωση), αν υπάρχει εφαρμογή. Ελπίζω οι Έλληνες πολίτες να ακούσουν για να αποφύγουμε την καταστροφή. Ελπίζω να διδαχθούν από τη Θεσσαλονίκη. Η Ελλάδα, εδώ και ένα χρόνο, έχει αποφύγει ένα τεράστιο τσουνάμι τύπου Μπέργκαμο. Ελπίζω να το αποφύγει τελειωτικά, γιατί τώρα είμαστε στην τελική ευθεία. Στην Αττική, αλλά και  σε όλη την Ελλάδα δυστυχώς, τις επόμενες δυο εβδομάδες τα κρούσματα θα συνεχίσουν να αυξάνονται. Ελπίζω ότι στο μέσο της μεθεπόμενης εβδομάδας θα μπορέσουμε να δούμε την κορύφωση. Αν δεν δούμε την κορύφωση του κύματος δεν μπορώ να κάνω καμία πρόβλεψη. Πανεύκολα μπορούμε να δούμε 3.000 κρούσματα την ημέρα. Όπως είχατε μαύρο μήνα με 5.000 νεκρούς μπορείτε να έχετε και μαύρο μήνα με 10.000 νεκρούς. Είναι πιθανότητα, πρέπει να βοηθήσουν όλοι”. 

Δεν βάζουν όρια στον ιό διευκρίνισε ο ερευνητής για το άνοιγμα στις 16 Μαρτίου. “Βάλτε και όρια στους σεισμούς στο πόσο θα διαρκέσουν. Δύο εβδομάδες μέτρα, μόνο αν υπάρχει πολύ καλύτερη συμμόρφωση με αυτή την ευκαιρία. Σε δύο εβδομάδες μπορούμε να έχουμε ξεφύγει τον κίνδυνο στην Αττική και να βλέπουμε επιπέδωση. Χρειάζονται περισσότεροι εμβολιασμοί και άνοιγμα με το σταγονόμετρο”. 

“Οι Πασχαλινές μετακινήσεις μπορεί να είναι καταστροφή”

Όπως σημείωσε, τον Απρίλιο τα μαγαζιά μπορεί να ανοίξουν. Ξεχάστε το Μάρτιο μάλλον. Θα μας το πει και ο ιός. “Τα σχολεία θα μπορούσαν να αρχίσουν τον Απρίλιο χωρίς διακοπές το Πάσχα με αναπλήρωση μέρος των κενών μέρος του καλοκαιριού ή αρχίζοντας νωρίτερα. Από το καλοκαίρι και πέρα ελπίζουμε για μεγάλες ανάσες” εξήγησε ο κ. Παυλάκης. Απέκλεισε πάντως τις μετακινήσεις στο Πάσχα εάν η Αθήνα έχει τον κοχλασμό που έχει σήμερα. “Μπορεί να είναι καταστροφή. Με έναν υπερμεταδότη μολύνεται όλο το χωριό” ανέφερε. “Πάσχα μαζεμένο μην τυχόν και σώσουμε το καλοκαίρι” τόνισε. 

Μεταλλάξεις: Σαν τις κατσαρίδες

“Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι σαν τις κατσαρίδες θα πολλαπλασιάζονται και οι μεταλλάξεις. Η Κρήτη που τα πήγαινε μια χαρά έχει καταληφθεί από το βρετανικό στέλεχος από τη μια εβδομάδα στην άλλη. Πρόκειται για νέα πανδημία. Βάζοντας φράγμα στον ιό με εμβόλια και καραντίνα, γλιτώνουμε από τις επόμενες μεταλλάξεις που δεν έχουν δημιουργηθεί ακόμα… Τα εμβόλια δουλεύουν λίγο λιγότερο σε μεταλλάξεις όπως την Αφρικανική” σημείωσε ο κ. Παυλάκης.  

Πηγή: skai.gr

ShareTweetSharePinSendSend

Παρόμοια άρθρα

6 μαθητές του ίδιου σχολείου θετικοί στον κορονοϊό

Πόσα τέστ έγιναν σήμερα Κυριακή – Στα ύψη η θετικότητα άγγιξε το 7,27%

18 Απρίλιος 2021, 19:15
Πάτρα: Ασφυξία στα νοσοκομεία αναφοράς – Ανοίγει και 5η κλινική covid στο ΠΠΝΠ

Κοροναϊός : 1.829 νέα κρούσματα και 65 θάνατοι – Στους 841 οι διασωληνωμένοι

18 Απρίλιος 2021, 17:49
ΣΥΡΙΖΑ: Το σκάνδαλο με τα self tests δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί

ΣΥΡΙΖΑ: Το σκάνδαλο με τα self tests δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί

18 Απρίλιος 2021, 17:46
Κορωνοϊός: Τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα γύρω από την προστασία που προσφέρουν οι μάσκες

Κορωνοϊός: Τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα γύρω από την προστασία που προσφέρουν οι μάσκες

18 Απρίλιος 2021, 13:04
Εμβολιασμός: Στέλνουν κάτοικο Φθιώτιδας στη μαγευτική Λευκάδα

Αν μετά το εμβόλιο πονάτε σε αυτά τα 3 μέρη του σώματος καλέστε τον γιατρό σας

18 Απρίλιος 2021, 09:35
Εμβόλιο Johnson & Johnson: Kατέθεσε αίτημα για έγκριση και από τον ΠΟΥ

Την Τρίτη η απόφαση των Ευρωπαίων για το εμβόλιο της Johnson & Johnson

17 Απρίλιος 2021, 14:20
Pressing.gr

Μέλος του eMedia. A.M.: 13861

© 2020 Pressing.gr. All rights reserved. Developed by Iris Design.

Δείτε ακόμα:

  • Σχετικά με εμάς
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακολουθήστε μας:

Χωρίς Αποτέλεσμα
View All Result
  • Τελευταία Νέα
  • Ακούστε Ζωντανά
  • Λάρισα
  • Δήμοι
  • Θεσσαλία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Ταξίδια
  • Υγεία
  • Μόνιμες στήλες
    • Άστρα / Ζώδια
    • Σαν σήμερα
    • Εορτολόγιο
    • Κηδείες
    • Πρωτοσέλιδα πολιτικών εφημερίδων
    • Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων
    • Viral videos
  • Pressing 90.1
    • Ανακοινώσεις
    • Τα νέα του Pressing 90.1
    • Ηχητικά
    • Video
    • Πρόγραμμα
  • Διασκέδαση
    • Εκδηλώσεις
    • Σινεμά
    • Φαγητό / Ποτό
  • Απόψεις
    • Χρήστος Τσιάτας
    • Γεωργία Σβάρνα
    • Χρήστος Τσούμαρης
  • Σχόλια
    • Sports & the Larissa City
    • Tsoum box στα χρόνια του Κορωνοϊού
    • Jet Lag
  • Περισσότερα
    • Οικονομία
    • Συνεντεύξεις
    • Επιχειρήσεις
    • Τεχνολογία
    • Lifestyle
    • Πολιτισμός
    • Αυτοκίνητο
    • Ρετρό
    • Τα παιδία παίζει
    • Ο Σεφ προτείνει
    • Γεύσεις
    • Sex
    • Οι φίλοι μας τα ζώα
    • Το βήμα του πολίτη
    • Θέσεις Εργασίας
    • Media

Μέλος του eMedia. A.M.: 13861

© 2020 Pressing.gr. All rights reserved. Developed by Iris Design.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτή τη σελιδα, δίνετε τη συγκατάθεσή σας. Επισκεφτείτε τη σελίδα Πολιτική Απορρήτου.