26 χρόνια πέρασαν από τον άδικο χαμό του Γιώργου Μητσιμπόνα που προσυπέγραψε με το εκπληκτικό του γκολ τον κορυφαίο τίτλο της ΑΕΛ και μοναδικό στην Ελλάδα για περιφερειακή ομάδα. Επί σειρά ετών αναντικατάστατο στέλεχος αλλά και αρχηγός της ΑΕΛ, συνέβαλε τα μέγιστα στις μεγάλες επιτυχίες της ομάδας τη δεκαετία του 1980. Η απόκτηση του και η αλλαγή θέσης από το Γιάτσεκ Γκμοχ O Γιώργος Μητσιμπόνας γεννήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 1962. Η ΑΕΛ τον απέκτησε από τον Οικονόμο Τσαριτσάνης το καλοκαίρι του 1981. Η αρχική του θέση ήταν επιθετικός.
Εκεί αγωνιζόταν στον Οικονόμο Τσαριτσάνης αλλά και την πρώτη του χρονιά στην ΑΕΛ. Στην ΑΕΛ όμως διέπρεψε σαν κεντρικός αμυντικός, θέση στην οποία τον τοποθέτησε ο Γιάτσεκ Γκμοχ μετά την αποχώρηση του Νίκου Αργυρούλη. Συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 1982 ο Νίκος Αργυρούλης έκλεισε 12ετία στην ΑΕΛ και μπορούσε να μεταγραφεί σε άλλη ομάδα χωρίς να πάρει κανένα οικονομικό αντάλλαγμα η ΑΕΛ.
Η πρόταση της ΑΕΛ δεν ικανοποίησε το Νίκο Αργυρούλη που εντέλει έκανε χρήση της δωδεκαετίας και κατέληξε στον Ολυμπιακό. Ο Γιάτσεκ Γκμοχ για να καλύψει τη θέση του στόπερ χρησιμοποίησε στις φιλικές αναμετρήσεις το Γιώργος Μητσιμπόνα ο οποίος στάθηκε θαυμάσια και έτσι τον καθιέρωσε στη θέση αυτή….
Το ντεμπούτο του και το παρθενικό του γκολ στην ΑΕΛ Έκανε το ντεμπούτο του στις 10 Ιανουαρίου 1982, στην αναμέτρηση εκτός έδρας με τα Γιάννινα όπου η ΑΕΛ ηττήθηκε με 3-1. Τότε εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο στο 82ο λεπτό στη θέση του Γιάννη Γκόλαντα. To παρθενικό του γκολ με τη φανέλα της ΑΕΛ το πέτυχε στις 7 Φεβρουαρίου 1982 όταν η ΑΕΛ αντιμετώπισε στο Αλκαζάρ τη Ρόδο στα πλαίσια της 19ης αγωνιστικής 1981-82 της Α΄ Εθνικής. Στο δεύτερο λεπτό της συνάντησης ο Νίκος Αργυρούλης από το κέντρο μεταβίβασε τη μπάλα στον Κώστα Μαλουμίδη και αυτός με το γόνατο πέταξε τη μπάλα στο Γιώργο Μητσιμπόνα.
Ο παίκτης της Ρόδου Χριστοφορίδης έδιωξε ελαφρά με το στήθος τη μπάλα αλλά ό Γιώργος Μητσιμπόνας πρόλαβε και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Σε εκείνη τη συνάντηση η ΑΕΛ είχε αγωνιστεί με τους: Πλίτσης, Ράμμος, Πατσιαβούρας, Αργυρούλης, Γκαλίτσιος, Δράμαλης, Μητσιμπόνας, Γκόλαντας, Βαλαώρας (66΄Γκαμπέτας), Ανδρεούδης, Μαλουμίδης Το βιογραφικό του στην ΑΕΛ Την περίοδο 1981-82 (με την ΑΕΛ φιναλίστ κυπέλλου) είχε 15 συμμετοχές στο πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής πετυχαίνοντας και 3 γκολ , 4 συμμετοχές στο κύπελλο και 1 συμμετοχή στο Βαλκανικό κύπελλο. Από την περίοδο 1982-83 αποτέλεσε με το Γιάννη Γκαλίτσιο ένα από τα κορυφαία κεντρικά αμυντικά δίδυμα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ΄80.
Την περίοδο 1982-83 ήταν βασικό γρανάζι στην ομάδα μοντέλο που θαύμασε όλη η Ελλάδα , τερματίζοντας τελικά δεύτερη. Είχε 32 συμμετοχές στο πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής πετυχαίνοντας και 2 γκολ και 1 συμμετοχή στο κύπελλο. Την περίοδο 1983-84 είχε 26 συμμετοχές στο πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής και 10 συμμετοχές στο κύπελλο (με την ΑΕΛ να φθάνει στον τελικό και να ηττάται από τον παναθηναϊκό με 2-0 αλλά να συμμετέχει στο κύπελλο Κυπελλούχων μια και ο Παναθηναϊκός ήταν και πρωταθλητής εκείνη τη χρονιά).
Την περίοδο 1984-85 πανηγύρισε το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας της ΑΕΛ την κατάκτηση του κυπέλλου, με θρίαμβο στον τελικό επί του πρωταθλητή ΠΑΟΚ με 4-1. Την ίδια χρονιά η ΑΕΛ έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Είχε 30 συμμετοχές στο πρωτάθλημα πετυχαίνοντας και 3 γκολ, 9 συμμετοχές στο κύπελλο και 6 συμμετοχές στο κύπελλο Κυπελλούχων. Την περίοδο 1985-86 είχε 28 συμμετοχές στο πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής πετυχαίνοντας και 2 γκολ, 1 συμμετοχή στο κύπελλο και 2 συμμετοχές στο κύπελλο Κυπελλούχων (με τη Σαμπντόρια) πετυχαίνοντας και το γκολ (1-1 το τελικό αποτέλεσμα) στην πρώτη αναμέτρηση στο Αλκαζάρ.
Την περίοδο 1986-87 είχε 25 συμμετοχές στο πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής και 7 στο κύπελλο. Είχε καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος το 1988, που αποτελεί τη μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του, καθώς ο τίτλος εξασφαλίστηκε με δικό του τέρμα (εκείνη την περίοδο σκόραρε άλλες 7 φορές) στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Ηρακλή, την Πρωτομαγιά του 1988, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής.
Εκείνη την περίοδο, 1987-88, είχε 25 συμμετοχές πετυχαίνοντας 8 γκολ (δεύτερος σκόρερ της πρωταθλήτριας ΑΕΛ, μετά το Μιχάλη Ζιώγα με 16 γκολ) και 8 συμμετοχές στο κύπελλο. Την περίοδο 1988-89 είχε 29 συμμετοχές στο πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής πετυχαίνοντας και 5 γκολ, 11 συμμετοχές στο κύπελλο πετυχαίνοντας και 3 γκολ, 2 συμμετοχές στο κύπελλο πρωταθλητριών και 1 συμμετοχή στο Super Cup (με τον Παναθηναϊκό). Έφυγε το καλοκαίρι του 1989 παρά τη θέληση του (όπως δήλωσε ο ίδιος) μετακομίζοντας στον ΠΑOK, όπου αγωνίστηκε για 3 περιόδους.

Στη συνέχεια «κατηφόρισε» στο λιμάνι στον Ολυμπιακό, όπου αγωνίστηκε για 2 περιόδους για να επιστρέψει στη Λάρισα το καλοκαίρι του 1994. Με την επιστροφή του προσπάθησε όσο μπορούσε να βοηθήσει, ωστόσο οι ελπίδες ήταν ελάχιστες η αντίστροφη μέτρηση είχε ήδη αρχίσει για την ομάδα. Την περίοδο 1994-95 είχε 30 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής και 9 συμμετοχές στο κύπελλο πετυχαίνοντας και 2 γκολ. Τέλος την περίοδο 1995-96 είχε 7 συμμετοχές στο πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής και 3 στο κύπελλο. Συνολικά στην ΑΕΛ είχε 344 συμμετοχές και 38 γκολ επίδοση που τον κατατάσσει 5ο στην ιστορία της ΑΕΛ σε συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις αλλά και 7ο σκόρερ! (αν και αμυντικός ήταν «σπεσιαλίστας» στις εκτελέσεις πέναλτι αλλά και στο ψηλό παιχνίδι πετυχαίνοντας γκολ με το κεφάλι). Συγκεκριμένα είχε 267 συμμετοχές στο πρωτάθλημα (όλες στην Α΄ Εθνική) πετυχαίνοντας και 30 γκολ, 63 συμμετοχές στο κύπελλο πετυχαίνοντας και 5 γκολ και 14 συμμετοχές στις υπόλοιπες διοργανώσεις (κύπελλα Ευρώπης και Super Cup) πετυχαίνοντας και 3 γκολ. Στην Α΄ Εθνική είχε 413 συμμετοχές συνολικά (με ΑΕΛ, ΠΑΟΚ και Ολυμιακό) πετυχαίνοντας 42 γκολ. Στη συνέχεια το καλοκαίρι του 1996 μετακινήθηκε στον Τύρναβο, στην ΑΕΤ όπου αγωνιζόταν στην Γ΄ Εθνική.
Η παρουσία του στην Εθνική Ελλάδας Πρωτοφόρεσε τη γαλανόλευκη φανέλα στις 18 Νοεμβρίου 1984 στην φιλική αναμέτρηση Ελλάδα-Πολωνία στο στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και τερμάτισε την καριέρα του σε αυτή τις 2 Νοεμβρίου 1992 , στη φιλική αναμέτρηση στο Ολυμπιακό Στάδιο Ελλάδα- Κύπρος 2-3. Συνολικά είχε 26 συμμετοχές στην Εθνική Ελλάδας, σκοράροντας μια φορά στην αναμέτρηση Κύπρος-Ελλάδα 0-2 στη Λεμεσό την πρώτη Σεπτεμβρίου 1984 (τότε άνοιξε το σκορ στο 83ο λεπτό). Ο άδικος χαμός του Στις 13 Σεπτεμβρίου του 1997, λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι και ενώ κατευθυνόταν μαζί με τον φίλο του και δημοσιογράφο Νίκο Μίχο προς την Κοζάνη -όπου ο Τύρναβος θα έδινε φιλικό αγώνα προετοιμασίας με την τοπική ομάδα,- το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ίδιος συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με ημιφορτηγό στο ύψος του χωριού Γιάννουλη.
Ο Μητσιμπόνας τραυματίστηκε σοβαρά και διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Λάρισας όπου και άφησε την τελευταία του πνοή…

Μοναχά Λάρισα- Βυσσινί αρχείο