Επανεκκίνηση ΑΕΛ - ΞΑΝΑΓΕΝΝΙΕΤΑΙ απ’ τις …στάχτες της – Οι «Νέοι της ΑΕΛ» στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΛ

Μετά το ναυάγιο των επαφών με την ΠΑΕ για την Κ-15, το μητρικό σωματείο εξέδωσε ανακοίνωση προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη του αλλά και όλους τους Λαρισαίους. Ταυτόχρονα έδωσε και την λύση για τα παιδιά της Κ-15 που ανήκουν στο σωματείο.

«Aπερρίφθη από την ΠΑΕ η έγγραφη απαίτηση μας για καταβολή στον λογαριασμό του Σωματείου του προϋπολογισμού του εν λόγω ποδοσφαιρικού τμήματος ύψους 27.500 € με την ταυτόχρονη υποχρέωση μας να παραδίδουμε όλα τα παραστατικά εξόδων του τμήματος στην ΠΑΕ.

Απαίτηση που θα διασφάλιζε υποτυπωδώς την σωστή λειτουργία μίας ομάδας Νέων με το όνομα της ΑΕΛ.

Ως εκ τούτου δεν υπάρχει πρόσφορο έδαφος ανάληψης λειτουργίας της Κ-15 από μέρους μας στη Σούπερ Λιγκ, παρά μόνο ως Κ-16 στο οικείο Εφηβικό πρωτάθλημα, όπως κάνουμε τα περισσότερα χρόνια.»

Τα τελευταία χρόνια όμως, είναι πολλές οι φωνές των μελών της Ερασιτεχνικής που πιέζουν για μία ΝΕΑ επανεκκίνηση της πραγματικής ΑΕΛ, μέσω των πρωταθλημάτων της ΕΠΣΛ.

Αυτό θα σήμαινε πως η ομάδα «ΝΕΟΙ της ΑΕΛ» θα μπορούσε σε μερικά χρόνια να αντικαταστήσει αυτό το «κάτι σαν ΑΕΛ του Αλέξη Κούγια» την γνωστή μας "ΑΕΛΑΚ;".

Αντί λοιπόν να κατεβάσουν την Κ-15 στο εφηβικό, καλό θα ήταν να την κατεβάσουν στο πρωτάθλημα της Ένωσης (στην Α'1 ή ακόμα και στην Α' αριστίνδην) και σιγά-σιγά να ανεβαίνει κατηγορίες.

Ίσως θα ‘ταν μία καλή ευκαιρία να δούμε ποιοι φίλαθλοι είναι με την ΑΕΛ και ποιοι με τον Αλέξη Κούγια. Ποιοι ποδοσφαιριστές επίσης είναι με την ΑΕΛ και ποιοι όχι. Ποιοί είναι τέλος πάντων έτοιμοι να βοηθήσουν.