Κυριακή 4 Ιουνίου 2023
2410 67 1964
[email protected]
Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος
Πατσιαούρας
  • Τελευταία Νέα
  • Λάρισα
  • Θεσσαλία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Lifestyle
  • Κορωνοϊός – Real time
No Result
View All Result
  • Τελευταία Νέα
  • Λάρισα
  • Θεσσαλία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Lifestyle
  • Κορωνοϊός – Real time
No Result
View All Result
Pressing.gr - mobile

Ευ. Λιακούλη με ΕΣΠΕΘ: «Στη Βουλή ο αγώνας για μισθολογική αποκατάσταση των στρατιωτικών – Εθελοντών Μακράς Θητείας»

21 Μαρτίου 2023
in Λάρισα
A A
Ευ. Λιακούλη με ΕΣΠΕΘ: «Στη Βουλή ο αγώνας για μισθολογική αποκατάσταση των στρατιωτικών – Εθελοντών Μακράς Θητείας»

Συνάντηση με την Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΕΘ) πραγματοποίησε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Εκ μέρους της ΕΣΠΕΘ παρευρέθηκαν ο πρόεδρος Χρήστος Καρανάσιος, ο αντιπρόεδρος  Κολονιώτης Λεωνίδας και  υπεύθυνος των ΕΠΟΠ Αθανασόπουλος Φώτης , οι οποίοι εστίασαν, μεταξύ άλλων σημαντικών ζητημάτων, στο θέμα της μισθολογικής αποκατάστασης των Αξιωματικών εξ Εθελοντών Μακράς Θητείας και την ανάγκη τροποποίησης του σχετικού άρθρου 91, που η Κυβέρνηση έχει καταθέσει στη Βουλή εντός Νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών.

Μετά το πέρας της συνάντησης, η Λαρισαία Βουλευτής δήλωσε τα εξής:

«Στο πλαίσιο της άρτιας συνεργασίας και διαβούλευσης με την Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΕΘ), πραγματοποιήσαμε μία ακόμα εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και τεκμηριωμένη συζήτηση για τα προβλήματα που ταλανίζουν το έμψυχο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Το αίτημά τους, για την αναγκαία μισθολογική αποκατάσταση των Αξιωματικών εξ Εθελοντών Μακράς Θητείας είναι δίκαιο. Η νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, όπως περιλαμβάνεται στο υπό ψήφιση Νομοσχέδιο, ευλόγως εγείρει τις αντιδράσεις τους, ενώ μάλιστα η δέσμευση ] τους αποτελεί εξαγγελία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Ως Βουλευτής Λάρισας και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, μαζί με τους συναρμόδιους Συναδέλφους μου – Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, δεσμεύτηκα να εξαντλήσω κάθε θεσμικό μέσο στη Βουλή, ώστε κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία επεξεργασίας και ψήφισης του Νομοσχεδίου να πείσουμε την Κυβέρνηση να αποδεχτεί τις αναγκαίες διορθώσεις στο άρθρο, στην κατεύθυνση των διεκδικήσεων της ΕΣΠΕΘ.

Καλούμε, λοιπόν, την Κυβέρνηση να τροποποιήσει τη ρύθμιση που αφορά περίπου 15.000 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που προέρχονται από το θεσμό των ΕΜΘ.  Αποτελεί πασιφανή αδικία, οι Αξιωματικοί εξ ΕΜΘ να αμείβονται για χρόνια με χαμηλότερο μισθό από το βαθμό που φέρουν. Επαναλαμβάνω – όπως έχω ήδη αναδείξει με έμφαση – πως ο πρόσφατος Νόμος του κ. Μητσοτάκη, αποδείχθηκε ασυγκρίτως κατώτερος όσων αληθινά αξίζει το αξιέπαινο στράτευμα. Αντί για τις λύσεις στα μεγάλα χρονίζοντα θέματα που ταλανίζουν την πλειοψηφία του εν ενεργεία και εν αποστρατεία έμψυχου δυναμικού, η Ν.Δ. περιορίστηκε μόνο σε σκόρπιες αποσπασματικές ρυθμίσεις και σε συρραφή “μπαλωμάτων”.

Στο ΠΑΣΟΚ, με συνέπεια, αξιοπιστία και θεσμική υπευθυνότητα, νοιαζόμαστε για την ουσιαστική και αξιοπρεπή βελτίωση της ζωής των στρατιωτικών. Ενδεικτικά, υπενθυμίζω ότι στο πρόσφατο Νομοσχέδιο καταθέσαμε 15 Τροπολογίες για σοβαρά θέματα που απασχολούν ειδικά τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.  Συνεχίζουμε στο πλευρό τους, στη βάση του προγραμματικού μας πλαισίου, με στόχο τη στήριξη και ανάκαμψη του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων, με πρωτοβουλίες που μετουσιώνουν σε πράξεις την αδιαμφισβήτητη ευγνωμοσύνη που ως ελληνική κοινωνία τους χρωστάμε.»

ShareTweetSharePinSendSend

Παρόμοια άρθρα

Κίνηση για… λίγους την Κυριακή – παραμονή του Αγίου Πνεύματος – στη Λάρισα (φωτ.)

Κίνηση για… λίγους την Κυριακή – παραμονή του Αγίου Πνεύματος – στη Λάρισα (φωτ.)

4 Ιουνίου 2023
Μ. Χαρακόπουλος στην Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας: Ενεργότερη χρήση του ποδηλάτου στην καθημερινότητά μας (φωτ.)

Μ. Χαρακόπουλος στην Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας: Ενεργότερη χρήση του ποδηλάτου στην καθημερινότητά μας (φωτ.)

4 Ιουνίου 2023
Λάρισα: Αυτό είναι από σήμερα το νέο ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων

Κλειστά εμπορικά καταστήματα του Αγίου Πνεύματος σε Λάρισα και Θεσσαλία

4 Ιουνίου 2023
Βυθίστηκε σκάφος Λαρισαίου ιδιοκτήτη στο λιμάνι του Βόλου (φωτ.)

Βυθίστηκε σκάφος Λαρισαίου ιδιοκτήτη στο λιμάνι του Βόλου (φωτ.)

4 Ιουνίου 2023
Η Φινλανδία… σηκώνει το γάντι και απαντά στη Ρωσία για τη διακοπή της παροχής ηλεκτρικής ενέργεια

Διακοπές ρεύματος – σήμερα και την Τρίτη – σε περιοχές της Ελασσόνας και δρόμους της Λάρισας

4 Ιουνίου 2023
Τέμπη: Ο «κύριος τέλος» και «τυχαίος επιβάτης» ανάμεσα στους διωκόμενους

Τέμπη: Ο «κύριος τέλος» και «τυχαίος επιβάτης» ανάμεσα στους διωκόμενους

4 Ιουνίου 2023
Pressing.gr

Μέλος του eMedia. A.M.: 13861

© 2022 Pressing.gr. All rights reserved. Developed by Iris Design.

Δείτε ακόμα:

  • Σχετικά με εμάς
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακολουθήστε μας:

No Result
View All Result
  • Τελευταία Νέα
  • Ακούστε Ζωντανά
  • Λάρισα
  • Δήμοι
  • Θεσσαλία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Ταξίδια
  • Υγεία
  • Μόνιμες στήλες
    • Άστρα / Ζώδια
    • Σαν σήμερα
    • Εορτολόγιο
    • Κηδείες
    • Πρωτοσέλιδα πολιτικών εφημερίδων
    • Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων
    • Viral videos
  • Pressing 90.1
    • Ανακοινώσεις
    • Τα νέα του Pressing 90.1
    • Ηχητικά
    • Video
  • Διασκέδαση
    • Εκδηλώσεις
    • Σινεμά
    • Φαγητό / Ποτό
  • Απόψεις
    • Χρήστος Τσιάτας
    • Γεωργία Σβάρνα
    • Χρήστος Τσούμαρης
  • Σχόλια
    • Sports & the Larissa City
    • Tsoum box στα χρόνια του Κορωνοϊού
    • Jet Lag
  • Περισσότερα
    • Οικονομία
    • Συνεντεύξεις
    • Επιχειρήσεις
    • Τεχνολογία
    • Lifestyle
    • Πολιτισμός
    • Αυτοκίνητο
    • Ρετρό
    • Τα παιδία παίζει
    • Ο Σεφ προτείνει
    • Γεύσεις
    • Sex
    • Οι φίλοι μας τα ζώα
    • Το βήμα του πολίτη
    • Θέσεις Εργασίας
    • Media

Μέλος του eMedia. A.M.: 13861

© 2022 Pressing.gr. All rights reserved. Developed by Iris Design.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτή τη σελιδα, δίνετε τη συγκατάθεσή σας. Επισκεφτείτε τη σελίδα Πολιτική Απορρήτου.