Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023
2410 67 1964
[email protected]
Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος
Πατσιαούρας
  • Τελευταία Νέα
  • Λάρισα
  • Θεσσαλία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Lifestyle
  • Κορωνοϊός – Real time
No Result
View All Result
  • Τελευταία Νέα
  • Λάρισα
  • Θεσσαλία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Lifestyle
  • Κορωνοϊός – Real time
No Result
View All Result
Pressing.gr - mobile

Ιωάννα Φούντα: Η μικρή Τυρναβίτισσα που αγνοείται από το 1963

31 Μαΐου 2023
in Δήμοι
A A
Μάνη: Ένοχοι για απόπειρα βιασμού ο παπάς και ο παππούς 12χρονης

Ήταν Μάρτιος του 1963. Η μικρή Ιωάννα Φούντα από τον Τύρναβο σε ηλικία μόλις 3μιση ετών μεταφέρεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας όπου νοσηλεύεται για 5 ημέρες.

Οι γονείς της αδυνατούν να συνεχίσουν την θεραπεία της μικρής Ιωάννας και τότε εμφανίζεται ένας οικογενειακός φίλος ο οποίος όντας έμπορος αναλαμβάνει να την μεταφέρει σε μεγάλο νοσοκομείο των Αθηνών.

Εκεί νοσηλεύεται ως τον Αύγουστο του 1963 χωρίς οι γονείς να ενημερώνονται από κανέναν για την πορεία της υγείας της.

Ξαφνικά όταν αρχίζουν να αναζητούν το παιδί τους μαθαίνουν από τον οικογενειακό φίλο τους ότι το παιδί έχει πεθάνει. Αδυνατούν να ελέγξουν την ακρίβεια της πληροφορίας αλλά και τον εμπιστεύονται ακόμα τυφλά. Αποδέχονται λοιπόν ότι το παιδί τους έχει φύγει από τη ζωή. Τα χρόνια περνούν, ο παππούς της Ιωάννας πεθαίνει (ο οποίος ήταν και ο αρχηγός της οικογένειας και λάμβανε τις αποφάσεις) με αποτέλεσμα η ιστορία να τελειώσει εκεί από όλους εκτός από την μητέρα της μικρής που πονάει και δεν ξεχνάει τον «χαμό» του παιδιού της και πάνω στον θρήνο της καίει όλα τα αντικείμενα της Ιωάννας συμπεριλαμβανομένου και των φωτογραφιών της.

Μετά από χρόνια ο αδερφός της Ιωάννας, Κωνσταντίνος Φούντας γνωστός καθηγητής στον Τύρναβο, μαθαίνει τις λεπτομέρειες της ιστορίας και αρχίζει να ψάχνει την χαμένη του αδερφή. Προφανώς δεν πιστεύει ότι η αδερφή του έχει πεθάνει γιατί από την αρχική έρευνα ανακαλύπτει το πρώτο συγκλονιστικό στοιχείο ότι η μικρή Ιωάννα Φούντα έχει πάρει εξιτήριο από μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας στις 17 Αυγούστου 1963. Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι την παρέλαβε κάποιος άγνωστος για την οικογένεια κάτοικος Αθηνών.

Τρείς μέρες μετά στις 21 Αυγούστου 1963, ο θάνατος της βεβαιώνεται από έναν γιατρό του νοσοκομείου χωρίς άμεσα να έχει ενημερωθεί η οικογένεια της. Η πιο περίεργη ανακάλυψη είναι ότι η κηδεία της γίνεται στην Αθήνα δημοσία δαπάνη ενώ λίγες μέρες πριν είχε πάρει εξιτήριο.

Κατά την διάρκεια της προσωπικής του έρευνας βρίσκει το πρώτο εμπόδιο αφού το νοσοκομείο της Αθήνας αρνείται πεισματικά εδώ και χρόνια να του δώσει τον Ιατρικό φάκελο της αδερφής του αλλά και τα στοιχεία για την νοσηλεία της, την θεραπεία της αλλά και τον υποτιθέμενο θάνατο της.

Αυτό δεν πτοεί τον Κωνσταντίνο Φούντα που συνεχίζει αδιάκοπα την αναζήτηση οποιασδήποτε πληροφορίας για την αδερφή του αφού έχει την πεποίθηση ότι ζει και είναι θύμα κάποιας παράνομης πράξης υιοθεσίας ή και πώλησης της παράνομα σε κάποια οικογένεια ίσως και στο εξωτερικό.

60 χρόνια μετά αποφάσισε να εκμυστηρευτεί την τραγική αυτή ιστορία που τον βασανίζει και μέσω του TirnavosPress ελπίζει ότι θα βρεθεί κάποιο ίχνος από την αδερφή του. Ακόμη και μια φωτογραφία της που ίσως να έχει κάποιος μακρινός συγγενείς θα βοηθούσε.

Ίσως η Ιωάννα Φούντα από τον Τύρναβο ζει και δεν γνωρίζει τίποτα για τον αδερφό της που την ψάχνει…Το TirnavosPress.gr συνεχίζει την έρευνα, σύντομα θα δημοσιεύσουμε νέα στοιχεία.

Τα στοιχεία της έρευνας βρίσκονται στην διάθεση των αρχών.

Πηγή: tirnavospress.gr

ShareTweetSharePinSendSend

Παρόμοια άρθρα

Εννέα χωριά των Φαρσάλων εκκενώνονται…

Εννέα χωριά των Φαρσάλων εκκενώνονται…

28 Σεπτεμβρίου 2023
Λάρισας : Χωρίς νερό αυτοί οι δρόμοι αύριο Μ. Τρίτη

Αλαλούμ με το νερό στην Αγιά Λάρισας

27 Σεπτεμβρίου 2023
Γρηγόρης Γκουντόπουλος: “Ανασυγκρότηση εδώ και τώρα”

Γρηγόρης Γκουντόπουλος: “Ανασυγκρότηση εδώ και τώρα”

26 Σεπτεμβρίου 2023
O Γρηγόρης Γκουντόπουλος στην εκπομπή “Τρεις και ο Κούκος”

O Γρηγόρης Γκουντόπουλος στην εκπομπή “Τρεις και ο Κούκος”

26 Σεπτεμβρίου 2023
Η στήριξη στην Πρωτοβουλία και στον Δημήτρη Κουρέτα είναι πλέον μονόδρομος!

Η στήριξη στην Πρωτοβουλία και στον Δημήτρη Κουρέτα είναι πλέον μονόδρομος!

26 Σεπτεμβρίου 2023
Λάρισας : Χωρίς νερό αυτοί οι δρόμοι αύριο Μ. Τρίτη

Ακατάλληλο το νερό της Αγιάς Λάρισας – Διανέμονται εμφιαλωμένα νερά στην πόλη – Τί λέει η ΔΕΥΑ Αγιάς

26 Σεπτεμβρίου 2023
Pressing.gr

Μέλος του eMedia. A.M.: 13861

© 2022 Pressing.gr. All rights reserved. Developed by Iris Design.

Δείτε ακόμα:

  • Σχετικά με εμάς
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακολουθήστε μας:

No Result
View All Result
  • Τελευταία Νέα
  • Ακούστε Ζωντανά
  • Λάρισα
  • Δήμοι
  • Θεσσαλία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Ταξίδια
  • Υγεία
  • Μόνιμες στήλες
    • Άστρα / Ζώδια
    • Σαν σήμερα
    • Εορτολόγιο
    • Κηδείες
    • Πρωτοσέλιδα πολιτικών εφημερίδων
    • Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων
    • Viral videos
  • Pressing 90.1
    • Ανακοινώσεις
    • Τα νέα του Pressing 90.1
    • Ηχητικά
    • Video
  • Διασκέδαση
    • Εκδηλώσεις
    • Σινεμά
    • Φαγητό / Ποτό
  • Απόψεις
    • Χρήστος Τσιάτας
    • Γεωργία Σβάρνα
    • Χρήστος Τσούμαρης
  • Σχόλια
    • Sports & the Larissa City
    • Tsoum box στα χρόνια του Κορωνοϊού
    • Jet Lag
  • Περισσότερα
    • Οικονομία
    • Συνεντεύξεις
    • Επιχειρήσεις
    • Τεχνολογία
    • Lifestyle
    • Πολιτισμός
    • Αυτοκίνητο
    • Ρετρό
    • Τα παιδία παίζει
    • Ο Σεφ προτείνει
    • Γεύσεις
    • Sex
    • Οι φίλοι μας τα ζώα
    • Το βήμα του πολίτη
    • Θέσεις Εργασίας
    • Media

Μέλος του eMedia. A.M.: 13861

© 2022 Pressing.gr. All rights reserved. Developed by Iris Design.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτή τη σελιδα, δίνετε τη συγκατάθεσή σας. Επισκεφτείτε τη σελίδα Πολιτική Απορρήτου.