Β.Πανάκογλου και Pressing 90.1 θυμήθηκαν και ανέλυσαν τον φονικό καύσωνα του '87 με τους 1.300 νεκρούς (audio)

Διάγοντας την θερμότερη έως σήμερα περίοδο του φετινού καλοκαιριού, με θερμοκρασίες ωστόσο που δεν θεωρούνται σε καμία περίπτωση ακραίες ώστε να ορίζονται με ευκολία από κάποιους ως "καύσωνας", o συνεργάτης του Pressing 90.1, γεωπόνος κι ερασιτέχνης μετεωρολόγος, Βασίλης Πανάκογλου και ο δημοσιογράφος Χρήστος Τσούμαρης, θυμήθηκαν πως τέτοιες μέρες το 1987, η Ελλάδα και ειδικότερα η Αθήνα, γνώρισαν τον πλέον φονικό καύσωνα της σύγχρονης ιστορίας τους.

Ακριβώς 33 χρόνια πριν και συγκεκριμένα από χθες 23/07 και για πάνω από μια εβδομάδα, η πρωτεύουσα φλέγονταν με ανώτερες θερμοκρασίες αρκετά πάνω από τους 40 βαθμούς υπό σκιάν και με κατώτερες που επί μέρες δεν κατέβαιναν από τους 30 βαθμούς. Το αποτέλεσμα ήταν να μετρήσει η χώρα μας σε μια εβδομάδα 1.300 νεκρούς, εκ των οποίων πάνω από 1.100 διέμεναν στην περιοχή της Αθήνας. Μιας Αθήνας χωρίς κλιματιστικά και οργάνωση για προστασία ευπαθών ομάδων και το περιβόητο νέφος να πνίγει κάθε προσπάθεια για ανάσα, λόγω και της άπνοιας.

Όλα αυτά και πολλά περισσότερα όχι μόνο θυμήθηκε αλλά και ανέλυσε ο Βασίλης Πανάκογλου, επισημαίνοντας τις ιδιαιτερότητες των συνθηκών που οδήγησαν τη χώρα και δη την πρωτεύουσα σ' εκείνη την τραγωδία.

Ακούστε αναλυτικά εδώ όσα ειπώθηκαν ειδικά για το συγκεκριμένο θέμα στο πλαίσιο της εκπομπής Agro-Pressing της 22/07/20