Λάρισα: Κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής στον Αντιδήμαρχο Παιδείας – «Επί τάπητος» τα προβλήματα στα σχολεία

Κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής αποτελούμενο από τον Γραμματέα της Ν.Ε.  Μιχάλη Τολίκα, το μέλος της Γραμματείας του Τομέα Παιδείας Φανή Αγορίτσα και τον Αναπληρωτή Γραμματέα του Τομέα Αυτοδιοίκησης Στέλιο Τσιάκαλο, επισκέφτηκε τον Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων  κ. Θωμά Δαούλα προκειμένου  να ενημερωθεί  για τα προβλήματα που προέκυψαν με το άνοιγμα των σχολείων.

Μετά την ενημέρωση δήλωσαν: “Από το τέλος του προηγούμενου σχολικού έτους και εν μέσω πανδημίας όλη η κοινωνία αγωνιούσε για το άνοιγμα των σχολείων. Η κυβέρνηση ολιγώρησε, ενώ είχε δύο μήνες στη διάθεσή της, δεν προετοιμάστηκε για να προστατεύσει την υγεία των μαθητών.

Παρά την επικοινωνιακή καταιγίδα, δόθηκαν στους μαθητές είτε μάσκες που δεν τηρούσαν τις προδιαγραφές των ειδικών είτε μάσκες μιας χρήσεως που αντιστοιχούν σε λίγες μέρες, δαπανώντας περίπου 6,2 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα για τον Δήμο Λαρισαίων στάλθηκαν 154.000 χειρουργικές μάσκες που αντιστοιχούν σε 5 ημέρες ανά μαθητή και 30.000 υφασμάτινες, μια για κάθε μαθητή, εκ των οποίων οι 20.000 κρίθηκαν άχρηστες.

Επέβαλαν συνωστισμό στις αίθουσες, οι οποίες ελλείψει προσωπικού καθαρίζονται ανεπαρκώς. Ειδικά για τον Δήμο Λαρισαίων εγκρίθηκαν 84 καθαρίστριες πλήρους ωραρίου και 51 μερικής (τρίωρης) απασχόλησης.

Τέλος,  η κυβέρνηση ακολουθώντας την συνηθισμένη τακτική της, δεν ανέλαβε την ευθύνη για το πρωτοφανές φιάσκο, αλλά μετέθεσε την ολιγωρία της στην ΚΕΔΕ – στην οποία έχει την πλειοψηφία – χωρίς να διαθέσει τα ανάλογα κονδύλια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το Κίνημα Αλλαγής καλεί την εκπαιδευτική κοινότητα να εφαρμόσει τα μέτρα προστασίας που προτείνουν οι ειδικοί επιστήμονες και εύχεται καλή σχολική χρονιά”.