Από κηδεία τσιγγάνου με κορονοϊό τα νέα κρούσματα της Λάρισας! Τεράστια επιχείρηση για τα 600 δείγματα σπίτι – σπίτι

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, αυτό το νέο ξέσπασμα του κορονοϊού στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, καταγράφεται μετά από… κηδεία τσιγγάνου με κορονοϊό.

Παρά τις απαγορεύσεις, πολλοί κάτοικοι της περιοχής πήγαν για το “τελευταίο αντίο” με αποτέλεσμα να παρουσιαστεί νέος γύρος κρουσμάτων.

Επιχείρηση – μαμούθ με τη συμμετοχή της Αστυνομίας

Στόχος της σημερινής δειγματοληψίας είναι να αποτυπωθεί πλήρως η έκταση των κρουσμάτων που ενδεχομένως υπάρχουν στον συνοικισμό των τσιγγάνων στη Νέα Σμύρνη και όσοι βρεθούν θετικοί να μεταφερθούν για καραντίνα στο Κέντρο Αποκατάστασης που λειτουργεί για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής δειγματοληψία – σε μία ημέρα – ολοκληρώθηκε το μεσημέρι  στη συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, εκεί όπου μαίνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στον οικισμό των ΡΟΜΑ.

 

Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός πρόκειται για έναν επιχειρησιακό σχεδιασμό σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, ο οποίος στόχο έχει να καταγράψει την διασπορά στην κοινότητα, να εντοπιστούν όσοι είναι θετικοί στον κορονοϊό και να απομακρυνθούν από την περιοχή, ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.

“Κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Η προσπάθεια δεν είναι ατομική, αλλά συλλογική και αφορά τους πάντες”!

Αυτό είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αγοραστός και κάλεσε τους τσιγγάνους της περιοχής να συνεργαστούν με τα κλιμάκια των ελέγχων για να προστατευτούν από την ασθένεια.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής επιδημιολογίας Χρήστος Χατζηχριστοδούλου που συμμετέχει στην διαδικασία της δειγματοληψίας, σε σύντομη δήλωση του τόνισε την αναγκαιότητα να σταματήσει η μετάδοση του ιού, ενώ επισήμανε πως καλύτερη λύση είναι η ιχνηλάτηση ώστε να εντοπίζονται τυχόν νέα κρούσματα και στη συνέχεια να απομακρύνονται από την περιοχή.

Συνέπειες για όσους έφυγαν από τα σπίτια τους
Ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση πως η Περιφέρεια “δε θα αφήσει να κινδυνεύσει ούτε στιγμή η Λάρισα και η Θεσσαλία για κανέναν και για τίποτε” έστειλε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Μάλιστα, με αφορμή το φαινόμενο που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες, με πλήθος Ρομά να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους υπό το φόβο νέας καραντίνας, ο κ. Αγοραστός τόνισε ότι “δώσαμε εντολή να καταγραφούν και τα κλειστά σπίτια και θα έχουν συνέπειες για όσοι δεν βρίσκονται εκεί”.

 

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ