Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων Λάρισας: Όχι στον εμπαιγμό

Να δοθεί η αποζημίωση και στους αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους

 

 


Η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Δικηγόρων Λάρισας αναφέρει τα εξής:

Δεν έχει όρια ο εμπαιγμός της κυβέρνησης σε βάρος των εργαζόμενων που πλήττονται βάναυσα από την πανδημία! Τα μέτρα που εξήγγειλαν οι υπουργοί Εργασίας, Ανάπτυξης και Οικονομικών επιβεβαιώνουν ότι το μοναδικό και αποκλειστικό της μέλημα είναι η στήριξη των μεγάλων επιχειρήσεων και όχι η ανακούφιση του λαού.

 

Με την πρόσφατη ΠΝΠ ενίσχυσε ακόμα περισσότερο το αντεργατικό οπλοστάσιο των εργοδοτών, προσφέροντας της απόλυτη ελευθερία για την επιβολή ελαστικοποίησης στις σχέσεις και τον χρόνο εργασίας με κάθε είδους μορφή (τηλεργασία, εκ περιτροπής εργασία, αναστολή εργασιακών συμβάσεων κ.λπ.), μονομερή ορισμό “προσωπικού ασφαλείας” και ενδο–ομιλική μεταφορά εργαζομένων. Νομιμοποίησε τις 40.000 απολύσεις που έγιναν τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου, επανέφερε την δυνατότητα επίταξης απεργών, παρείχε απλόχερα επιδοτήσεις και επιχορηγήσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους..

 

Έτσι και στο χώρο των λεγόμενων επιστημονικών κλάδων: παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις και τις υποσχέσεις για την στήριξη όλων υποτίθεται των επαγγελματιών που δέχθηκαν πλήγμα από τις συνέπειες της εξάπλωσης του κορονοϊού, ωστόσο εξαίρεσε από την αποζημίωση των 800 ευρώ όλους τους επιστήμονες επαγγελματίες.