Δήμος Ελασσόνας: «Σε 383 οικογένειες η βοήθεια του ΤΕΒΑ»

Ο Δήμος Ελασσόνας και η ΑντιδημαρχίαΚοινωνικής Πρόνοιας ολοκλήρωσε τη διανομή προϊόντων του προγράμματος «Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)» στους δικαιούχους του Δήμου Ελασσόνας.

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού η διανομή των προϊόντων ΤΕΒΑ έγινε κατ’ οίκον και διήρκησε από τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2020 έως και την Δευτέρα 11 Μαΐου 2020 με την πολύτιμη βοήθεια τόσο του προσωπικού του δήμου όσο και των υπαλλήλων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Η διανομή των προϊόντων αφορούσε 383 ωφελούμενες οικογένειες (750 μέλη) και πραγματοποιήθηκε ανά δημοτική ενότητα ως εξής:

Ελασσόνας 157 οικογένειες

Αντιχασίων 39 οικογένειες

Βερδικούσσης 19 οικογένειες

Καρυάς 20 οικογένειες

Λιβαδίου 21 οικογένειες

Ολύμπου 22 οικογένειες

Ποταμιάς 64 οικογένειες

Σαρανταπόρου 18 οικογένειες

Τσαριτσάνης 23 οικογένειες

Μοιράστηκαν σακούλες με τρόφιμα που περιείχαν 16 είδη αγαθών όπως δημητριακά, αλεύρι, μαρμελάδα, ρύζι, ελαιόλαδο, ζάχαρη, ζυμαρικά, καθαριστικό υγρό γενικής χρήσης, κριθαράκι, μέλι, τοματοπολτός, πραλίνα φουντουκιού, σαπούνι, φακές, φασόλια, φρυγανιές.

Σε δήλωσή της η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Φρόσω Καρκαβανίδου-Σκρέτα τόνισε: «Συνεχίζουμε να είμαστε δίπλα στις ευπαθείς ομάδες με κάθε τρόπο. Μετά τη διανομή τροφίμων της Μ. Εβδομάδας σε οικογένειες που εντάχθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, σειρά είχε η διανομή κατ’ οίκον των ειδών πρώτης ανάγκης του προγράμματος ΤΕΒΑ. Με το προσωπικό και τα οχήματα του Δήμου και του ΟΚΠΑΠ τα πακέτα της βοήθειας έφτασαν σε κάθε σπίτι σε όλη την επικράτεια του Δήμου.Όσοι επιθυμούν να ενταχθούν στα προγράμματα του Δήμου, μπορούν να επικοινωνούν στα τηλ. 2493025440, 6945591722».