01 Οκτωβρίου, 2020

live

patsiaouras

Ροή Ειδήσεων

Κορονοϊός: Από μετατραυματικό στρες υποφέρουν οι εργαζόμενοι στους οίκους ευγηρίας – Τι έδειξε έρευνα

Σχεδόν οι μισοί εργαζόμενοι και νοσηλευτές σε οίκους ευγηρίας υποφέρουν από άγχος και μετατραυματικό στρες εξαιτίας της κρίσης του κορονοϊού, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη βόρεια Ιταλία και δημοσιεύθηκε σήμερα στο επιστημονικό περιοδικό Royal Society Open Science.

Πόσο «αντέχει» ο κορωνοϊός στο ασανσέρ!

Πόση ώρα μετά είναι ασφαλής η χρήση του, εάν προηγουμένως έχει κάποιος βήξει; Για πόσο κυκλοφορούν τα μολυσμένα σταγονίδια, με τις πόρτες κλειστές, ανοιχτές και σε κανονική λειτουργία, όπου ανοίγουν και κλείνουν τακτικά.

Αντιγριπικό εμβόλιο: Ξεκίνησε η συνταγογράφηση με λίστες αναμονής… έως 400 ατόμων!

Η συνταγογράφηση για το αντιγριπικό εμβόλιο ξεκίνησε, με τους φαρμακοποιούς να αναφέρουν ότι η ζήτηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη και ήδη οι λίστες αναμονής είναι πολύ μεγάλες.

Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι Καρδιοπαθείς&οι ευπαθείς ομάδες για τηνCOVID-19

Σε ενημερωτικό κείμενο από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία για τους πολίτες σε σχέση με την COVID-19 και την καρδιαγγειακή υγεία και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς (29 Σεπτεμβρίου) επισημαίνονται χρήσιμες συμβουλές:

Κορονοϊός: Νέα έρευνα για τα παιδιά – 44% λιγότερες πιθανότητες να κολλήσουν

Τα παιδιά έχουν 44% λιγότερες πιθανότητες να κολλήσουν κορονοϊό σε σχέση με τους ενήλικες, σύμφωνα με μια ανάλυση υπό την αιγίδα του προέδρου του Βασιλικού Κολλεγίου Παιδιατρικής και Υγείας του Παιδιού.

Ο κορωνοϊός σκοτώνει έναν άνθρωπο κάθε 16 δευτερόλεπτα

Ο χειρότερος μήνας της πανδημίας που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός Covid-19 ήταν ο Σεπτέμβριος, καθώς καθημερινά κόστιζε τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Μοιραία τα θύματά του έχουν πλέον υπερβεί το 1 εκατομμύριο, με την πανδημία να μην δείχνει σημάδια ύφεσης.