Ταξίδια και κορωνοϊός: Τι χρειάζεται να ξέρετε

Πολλές χώρες ανά τον κόσμο έχουν επιβάλει αυστηρούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς και οδηγίες προκειμένου να συγκρατήσουν τη διασπορά του κορωνοϊού μέσα στα σύνορά τους.

Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Ένωση απαγορεύει τα μη απαραίτητα ταξίδια επί 30 ημέρες. Ο επαναπατρισμός των πολιτών της ΕΕ «όπου είναι απαραίτητα και πιθανή», θα πρέπει να κανονίζεται επίσης, αποφάνθηκε η Κομισιόν.

Την Τρίτη επίσης, το υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου συνέστησε στους πολίτες να μην ταξιδεύουν χωρίς λόγο στο εξωτερικό για 30 ημέρες καθώς οι ταξιδιώτες «τώρα αντιμετωπίζουν ευρείς διεθνείς περιορισμούς και κλείσιμο συνόρων σε μια σειρά από χώρες».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τη Δευτέρα συμβούλεψε τους Αμερικανούς να αποφεύγουν να συνέρχονται σε ομάδες άνω των 10 ατόμων, να μένουν μακριά από τα μπαρ και τα εστιατόρια και να αποφεύγουν τα μη απαραίτητα ταξίδια.

Πολλοί ταξιδιώτες που επέστρεφαν στις ΗΠΑ από το εξωτερικό το περασμένο Σαββατοκύριακο δημιούργησαν τεράστιες ουρές στα αεροδρόμια καθώς η ταξιδιωτική απαγόρευση που επέβαλε ο Τραμπ στους ταξιδιώτες από την Ευρώπη, με εξαίρεση το Ηνωμένο Βασίλειο, θα είχε άμεση εφαρμογή.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι σκέφτεται επιβολή ταξιδιωτικών περιορισμών και εντός ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ: cnn.gr