Δεν δικαιούστε κ Κούγια! Είστε ξένος, σας έχουν καταλάβει όλοι!

 Υπάρχει μια αποστροφή συνθήματος των οπαδών της ΑΕΛ που πάει ως εξής; "…γι’ αυτό το στέμμα, που δεν το πήραμε με γλείψιμο και ψέμα".

 

Ο πανάξιος τρόπος με τον οποίο η ΑΕΛ κατέκτησε ΟΛΑ τα τρόπαιά της, χαίρει καθολικής αποδοχής και δίνει τόση υπερηφάνεια στον κόσμο της,
γιατί, δεν υπάρχουν υπόγειες διαδρομές, παρασκήνιο, βρωμερή ανθρωπογεωγραφία ελληνικού παραγοντισμού, γιατί εν κατακλείδι, δεν
υπάρχουν σκιές.

Πολλές άλλες επαρχιακές ομάδες, προσπάθησαν πριν και μετά να κατακτήσουν επίσης κάποιο τρόπαιο, αλλά τίποτα δεν ήταν ίδιο, γιατί απλά , "δεν ήταν ΑΕΛ, δεν είχαν τον κόσμο και την αύρα της".

Το κύπελλο του Πανθεσσαλικού αποτελεί ορόσημο μια γενιάς φιλάθλων.

Της γενιάς που μεγάλωσε στα πέτρινα χρόνια της ομάδας.

Είναι η απόδειξη του μεγαλείου της ΑΕΛ, οι περισσότεροι οπαδοί που πανηγύρισαν το 2007 στο Βόλο, δεν είχαν προλάβει τα έπη του '85 και του '88.

Για αυτούς είναι το ΔΙΚΟ τους ΚΥΠΕΛΛΟ. Για αυτούς, ο Αντσουέ, ο Νταμπίζας, ο Βενετίδης, ο Φέρστερ, ο Κόζλει και τα υπόλοιπα παιδιά είναι οι δικοί τους ήρωες. Για αυτούς, ο Δώνης είναι ο δικός τους Στρεϊλάου και Γκμόχ μαζί. Ο Πηλαδάκης, είναι ο δικός τους Καντώνιας. Ακόμα και ο Νίκος ο Λυράκης, ο δικός τους Τσιάρας. Το 2017, με αφορμή τη 10η επέτειο του Κυπέλλου, η Ερασιτεχνική διοργάνωσε μια γιορτή για να τιμήσει όλους αυτούς τους πρωταγωνιστές. Κάλεσε όλους τους συντελεστές του άθλου, διοίκηση, προπονητές, ιατρικό τιμ, παίκτες.

Κάλεσε παλιούς προέδρους και στελέχη διοικήσεων. Κυρίως κάλεσε τον κόσμο και τα παιδιά της Ακαδημίας- που ΟΥΤΕ αυτά με τη σειρά τους είχαν προλάβει το 2007-, να τους γνωρίσει από κοντά και να τους ευχαριστήσει για ακόμα μια φορά. Στη γιορτή που έλαβε χώρα στο Μύλο του Παππά, με ένα πρωτότυπο σε σύλληψη στήσιμο και ξεχωριστή παρουσίαση, ήταν σχεδόν όλοι εκεί.

Σχεδόν όλοι, διότι έλειπε το ίδιο το …τρόπαιο.
Αυτό που ένα χρόνο νωρίτερα παρέδωσε η Ερασιτεχνική, στην ΠΑΕ του Αλέξη Κούγια, στα χέρια του, για να το τοποθετήσει στο Μουσείο που …είχε υποσχεθεί να δημιουργήσει.

Αυτό το τρόπαιο, το τρόπαιο της ομάδας μας, ο Αλέξης Κούγιας αρνήθηκε να το δώσει στη γιορτή. Αρνήθηκε να το δώσει στα χέρια αυτών που το ΥΨΩΣΑΝ στον ουρανό του Πανθεσσαλικού, μαζί και όλη τη Λάρισα.

Αρνήθηκε, ως άλλος κακομαθημένος επίγονος να το παραδώσει, έστω για λίγα λεπτά της ώρας στους δικαιούχους, από τους οποίους το πήρε!

Ανερυθρίαστα, καθώς ο ίδιος δεν ήταν εκεί, δεν συμμετείχε, δεν είδε τη στιγμή, δεν κράτησε το τρόπαιο, δεν γιόρτασε τη νίκη μας, δεν μοιράστηκε το συναίσθημα, δεν είχε καμία σχέση με τους φιλάθλους, με την ομάδα, με τις καρδιές, με τα συνθήματα, με τους πανηγυρισμούς, με τον ξεσηκωμό, με τη γιορτή, με την πόλη μας και τους ανθρώπους μας..

Ηταν ένας ξένος !

Έμεινε ξένος…

Ας είναι.

Κρίθηκε από τους αγωνιστές εκείνης της νίκης, που είπαν εκείνο το βράδυ "το τρόπαιο δεν είναι το ασημικό, είναι η θέση του στις καρδιές των φιλάθλων"

Από εκείνη τη στάση του όμως τρία χρόνια πριν, μέχρι το σημείο φέτος να καπηλεύεται τον άθλο εκείνο για να εκφράσει με περίσσεια υποκρισία τις "ευχαριστίες" της η ΠΑΕ, έχει περισσότερο από ….μια ανακοίνωση δρόμο.

Είπε λοιπόν, "Σας ευχαριστούμε Κυπελλούχοι και σας κρατάμε στις καρδιές μας για πάντα!"

Ποιούς ευχαριστείτε κύριοι της ΠΑΕ; Ποιούς ευχαριστείτε κύριε Κούγια; Αυτούς που κρίνατε δεν είναι άξιοι να κρατήσουν το τρόπαιο που δίκαια κατέκτησαν; 

Τον Κώστα Πηλαδάκη που του έχετε "αφιερώσει" αμέτρητες προσωπικές δηλώσεις με κατάπτυστους χαρακτηρισμούς; Αυτόν "τον φίλο του Μπράνσον", "τον συνεργάτη του απατεώνα Βγενόπουλου", "τον εκβιαστή", τον έτσι, τον αλλιώς; Οχετός!

Μήπως τον Γιώργο Δώνη που όπως γράφατε μέχρι πριν λίγους μήνες "κάθησε να χάσει από τον ΟΦΗ για να ρίξει την ΑΕΛ"; Τον «αποτυχημένο», τον έτσι, τον αλλιώς…; Οχετός!

Μήπως τον αρχηγό Νίκο Νταμπίζα που όπως πάλι γράφατε πριν λίγους μήνες κορόιδευε τον καημένο τον κ.Αλαφούζο; Θέλετε να σας θυμίσουμε όλα τα κατεβατά που ανερυθρίαστα τους έχετε "αφιερώσει";Οχετός!

Μήπως να σας θυμίσουμε πόσο τους ευχαριστείτε με τη δήλωση σας ότι η ΑΕΛ κατέκτησε το κύπελλο διότι ο "δικός σας ΠΑΣ Γιάννινα απέκλεισε τον Ολυμπιακό"; Και γιατί δεν απέκλεισε και την ΑΕΛ; Οχετός!

Αφήστε λοιπόν τον κόσμο της ΑΕΛ να αναπολεί τα κατορθώματά της, να ευχαριστεί τους πρωταγωνιστές των άθλων και να τους έχει στην καρδιά
τους. Εσείς ΔΕΝ έχετε αυτό το δικαίωμα.

Είστε ένας επιχειρηματίας, ένας ποδοσφαιρικός γυρολόγος, που ήρθατε να αυγατίσετε το βιο σας, μέσα από την ΑΕΛ . Δεν είστε πολίτης της Λάρισας, δεν είστε οπαδός της ομάδας μας , δεν μοιράζεστε τίποτε μαζί μας…

Αν κάποτε, σ’αυτή τη ζωή, ο λόγος σας συναντήσει, έστω και στιγμιαία την αλήθεια και τη συνέπεια , τότε ξαναεπιχειρείστε να το κάνετε, ζητώντας καταρχήν μια ταπεινή συγγνώμη από όλους όσους καθημερινά προσβάλλετε προσωπικά, αλλά και από όλους τους ανθρώπους, γνωστούς και άγνωστους , στη Λάρισα και σε όλη τη χώρα, από όπου περάσατε αλλά και εκεί που δεν πήγατε ακόμη, γιατί προσβάλλετε την αισθητική τους, την ηθική τους και το αίσθημα του δικαίου, με τον οχετό σας .

Μέχρι τότε λοιπόν, απλά σωπάστε…
Δείτε το κι έτσι : Ο,τι και να πείτε πια είναι περιττό! Σας έχουν καταλάβει όλοι!