Προσοχή σε αγρότες και ψαράδες για τη μεταστροφή του καιρού το Σάββατο (audio)

Συνθήκες καύσωνα, κυρίως λόγω της παρατεταμένης ζέστης και όχι λόγω ακραίων θερμοκρασιών, θα επικρατήσουν και στη Θεσσαλία ως το μεσημέρι του Σαββάτου 1 Αυγούστου.

Ωστόσο, περιοχές της χώρας μεταξύ των οποίων και η Θεσσαλία, θα βρεθούν από το μεσημέρι του Σαββάτου ως το πρωί της Κυριακής, στο πέρασμα μιας σύντομης αλλά απότομης μεταστροφής του καιρού, η οποία θα γίνει αισθητή εκτός απ' τα βουνά, τόσο στον κάμπο, αρχικά, όσο και στα παράλια, τα οποία θα δεχθούν και την επιρροή των καταιγίδων που πρόκειται να πλήξουν την Χαλκιδική.

Για όλα τα παραπάνω μίλησε αναλυτικά στην σημερινή εκπομπή Agro-Pressing, του Pressing 90.1, o γεωπόνος και ερασιτέχνης μετεωρολόγος, Βασίλης Πανάκογλου, συστήνοντας μάλιστα ιδιαίτερη προσοχή στους ψαράδες, ώστε να μην ξανοιχτούν ιδιαίτερα το βράδυ του Σαββάτου, αλλά και στους αγρότες, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να βρεθούν το απόγευμα εκείνης της μέρας στα χωράφια τους...

"Η μεταστροφή των συνθηκών και της θερμοκρασίας θα είναι απότομη, γι' αυτό και είναι προφανής ο κίνδυνος να αναπτυχούν μπουρίνια, αλλά να πέσουν και πολλού κεραυνοί στην πεδιάδα", είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η κατάσταση θα εξομαλύνεται σταδιακά απ' το πρωί της Κυριακής.

Ακούστε αναλυτικά την εκπομπή: