Έκτακτο δελτίο καιρού τριημέρου για Λάρισα και Θεσσαλία από τον Βασίλη Πανάκογλου

Ενώ βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη καταιγίδα στην περιοχή της Λάρισας και η "Θάλεια" έχει εγκατασταθεί πάνω από μεγάλο μέρος της χώρας, ο συνεργαζόμενος με τον Pressing 90.1 γεωπόνος και ερασιτέχνης μετεωρολόγος, Βασίλης Πανάκογλου, παραγωγός της εκπομπής Agro-Pressing, εξέδωσε έκτακτο δελτίο του επόμενου τριημέρου, με ειδικές προγνώσεις για τη Θεσσαλία και τη Λάρισα.

Αναλυτικά: 

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2020

Προβλέπεται αρχικά στη δυτική Μακεδονία, την κεντρική Μακεδονία και τα παραθαλάσσια κυρίως τμήματα της Θεσσαλίας νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες που στα θαλάσσια τμήματα θα είναι ισχυρές. Τις μεσημεριανές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες έως και τις βραδινές ώρες. Τα εντονότερα φαινόμενα θα σημειωθούν στην περιοχή της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και πιθανόν στα παράλια τμήματα της Θεσσαλίας και της Εύβοιας. Σημαντική πιθανότητα χαλαζόπτωσης και ισχυρών ανέμων κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές. Δεν θα επηρεαστούν σχεδόν καθόλου περιοχές της Θράκης του Ανατολικού Αιγαίου των Κυκλάδων των Δωδεκανήσων της Κρήτης και της νότιας Πελοποννήσου.
Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση από βορρά προς νότο θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και συγκεκριμένα στη δυτική κεντρική και βόρεια χώρα με τα εντονότερα φαινόμενα από 15 έως 28 και τοπικά 30 βαθμούς Κελσίου ενώ στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας από 18 έως 32 και πιθανόν 33 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: Προβλέπεται αρχικά κακοκαιρία στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες φαινόμενα που θα επηρεάσουν πρόσκαιρα και τις Σποράδες. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες η αστάθεια θα μεταφερθεί και στα πεδινά τμήματα μακριά από τη θάλασσα ενώ αργά το βράδυ θα υπάρξει πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού. Υπάρχει πιθανότητα για χαλαζόπτωση κυρίως στα παράλια τμήματα του νομού Λάρισας Μαγνησίας αλλά και στις Σποράδες κυρίως τις πρωινές ώρες.

Λάρισα: Προβλέπεται αρχικά συννεφιά με πιθανότητα σποραδικών βροχών ενώ τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες δεν αποκλείεται και πρόσκαιρη καταιγίδα. Αργά το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα πεδινά αρχικά δυτικοί ασθενείς και από το μεσημέρι βορειοανατολικοί πρόσκαιρα έως 4 μποφόρ ενώ τις βραδινές ώρες θα ξαναγυρίσουν σε δυτικούς ασθενείς. Στα παράλια χρήματα παίρνει ένας βορειοδυτικός ανεμος έως 6 και πιθανόν και 7 μποφόρ κυρίως τις βραδινές ώρες
H θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στις πεδινές περιοχές από 17 έως 27 και πιθανόν 29 βαθμούς Κελσίου ενώ στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες δεν θα ξεπεράσει τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

Προβλέπεται έντονη κακοκαιρία στα νησιά του Ιονίου ,ολόκληρη την Ηπειρωτική χώρα και πιθανόν στις Σποράδες με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και πιθανές χαλαζοπτώσεις. Αναλυτικά ο καιρός θα ξεκινήσει άστατος σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και του Θερμαϊκού με τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες το πιθανόν μέχρι το μεσημέρι να επηρεάσουν και τμήματα της Θράκης των Σποράδων καθώς και των ορεινών τμημάτων της ηπειρωτικής χώρας. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν σε όλα τα ηπειρωτικά στα ορεινά των νησιών του ανατολικού Αιγαίου καθώς και της Κρήτης και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες που πιθανόν να είναι ισχυρές. Έως αργά το βράδυ τα φαινόμενα αυτά επιμένουν στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές τις Σποράδες αλλά και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου με μειούμενη μένει πάντως ένταση. Ανεπηρέαστες φαίνεται να παραμένουν οι περιοχές των νησιών του νοτιοανατολικού Αιγαίου, οι Κυκλάδες αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της Κρήτης και των Δωδεκανήσων.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί έως 6 με 7 μποφόρ ενώ στα ηπειρωτικά τμήματα και το Ιόνιο βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας κατά μέσο όρο από 17 έως 26 και πιθανόν 28 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και νότια με τα μεγαλύτερα ανοίγματα του καιρού η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 και πιθανόν 34 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: Προβλέπονται νεφώσεις με σποραδικές μπόρες στα παραθαλάσσια τμήματα κυρίως του νομού Λάρισας ,Μαγνησίας αλλά και στις Σποράδες. Σταδιακά όσο προχωρούμε στις μεσημεριανές ώρες οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και στα πεδινά τμήματα και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και καταιγίδες έως και τις βραδινές ώρες με μειωμένη όμως ένταση.


Λάρισα: Προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές νεφώσεις αλλά και μικρά ανοίγματα του καιρού. Από τις μεσημεριανές κυρίως ώρες και μετά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα εκδηλωθεί πρόσκαιρη βροχή η καταιγίδα κατά περιόδους έως και τις βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ στα πεδινά τμήματα ενώ στις Σποράδες και τα παράλια θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 5 με 6 μποφόρ.

Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

Προβλέπεται συνέχιση της αστάθειας σε αρκετές περιοχές της χώρας με τα εντονότερα φαινόμενα να εκδηλώνονται κυρίως στη Στερεά Ελλάδα τα νότια της Θεσσαλίας και την Εύβοια. Αναλυτικά ο καιρός θα ξεκινήσει άστατος με τοπικές βροχές και καταιγίδες σε τμήματα της δυτικής Μακεδονίας της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας και πιθανόν της Εύβοιας ,της ορεινής Πελοποννήσου και της ορεινής δυτικής Κρήτης. Σταδιακά από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια το μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου και τα ορεινά της Κρήτης ενώ υπάρχει πιθανότητα και στις υπόλοιπες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας να σημειωθούν λίγα φαινόμενα. Σταδιακά και όσο πηγαίνουμε προς τις βραδινές ώρες λίγες μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας ενώ έως αργά το βράδυ ο καιρός γενικά θα βελτιωθεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ανεπηρέαστες φαίνεται να παραμένουν κατά τη διάρκεια της Κυριακής περιοχές των νησιών του Ιονίου της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης νησιών του ανατολικού Αιγαίου και τμήματα των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο βορειοανατολικό Αιγαίο βορειοανατολικοί έως 7 μποφόρ στο Θερμαϊκό και το υπόλοιπο Αιγαίο βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση ενώ στα πεδινά τμήματα και Ιόνιο Βόρειοι βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 17 έως 28 με 30 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και νότια τμήματα με τα μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας από 18 έως 33 και πιθανόν 34 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά άστατος καιρός με τοπικές μπόρες και πιθανόν καταιγίδες που σταδιακά θα μεταφερθούν μόνο στις παραθαλάσσιες περιοχές και τις Σποράδες και μέχρι αργά το βράδυ θα σταματήσουν.

Λάρισα: προβλέπεται συννεφιά με τοπική μπόρα η καταιγίδα αλλά σταδιακά πριν το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί και θα υπάρξουν και μικρά ανοίγματα του καιρού το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ στα πεδινά και βορειοδυτικοί έως 6 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα.
Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά τμήματα από 18 έως 28 και πιθανόν 29 βαθμούς Κελσίου ενώ και στα παράλια και τις Σποράδες δεν θα ξεπεράσει τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: e-meteolarissa.blogspot.com