Θεοδωρικάκος: Έρχεται προκήρυξη για 35.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας

Διπλάσιο χώρο για τραπεζοκαθίσματα χωρίς επιπλέον χρέωση προβλέπει η τροπολογία που ψηφίζεται αυτή την εβδομάδα, όπως δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Θεοδωρικάκος αποκάλυψε πως ο εκάστοτε δήμος μπορεί σε συνεργασία με την αστυνομία να προχωρά σε πεζοδρόμηση των οδών είτε για όλη την ημέρα είτε για συγκεκριμένες ώρες, ώστε να υπάρχει επιπλέον χώρος για τραπεζοκαθίσματα.

Σχολιάζοντας το σχέδιο στήριξης της οικονομίας και της εργασίας, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί το απόγευμα από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υπουργός Εσωτερικών είπε πως αφορά κυρίως στη στήριξη του τουρισμού.

Εκτίμησε δε πως «θα πάμε καλά».

«Θα υπάρχουν προβλήματα αλλά θα τα αντιμετωπίσουμε» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος σε ενδεχόμενο άνοιγμα των παιδικών σταθμών, ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε πως αναμένονται οδηγίες από την ειδική επιτροπή τη Δευτέρα.

«Η εικόνα που έχουμε είναι ότι από Σεπτέμβριο τα πράγματα θα λειτουργήσουν κανονικά» είπε ο υπουργός Εσωτερικών, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο οι παιδικοί σταθμοί να ανοίξουν μαζί με τα δημοτικά σχολεία.

Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε και στην προκήρυξη 3.000 θέσεων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», λέγοντας πως τις επόμενες ημέρες θα είναι έτοιμη και η προκήρυξη του υπουργείου Εργασίας για 35.000 θέσεις σε κοινωφελή εργασία.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Θεοδωρικάκος διέψευσε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Ο ανασχηματισμός είναι θέμα αποκλειστικά του πρωθυπουργού» είπε, ωστόσο, ο ίδιος.

 

ΠΗΓΗ : cnn.gr