04 Ιουνίου, 2020

live

patsiaouras

Ροή Ειδήσεων

29 Μαΐου 1453:Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους -Η πτώση της χιλιόχρονης αυτοκρατορίας

29 Μαΐου 1453: Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης είναι πλέον γεγονός μετά από σχεδόν 50 μέρες πολιορκίας. Η χιλιόχρονη αυτοκρατορία των Ρωμαίων, που όμως, μιλούσαν ελληνικά είχε φτάσει στο τέλος της για να δώσει την θέση της στην Ιστορία στο γένος των υπόδουλων Ελλήνων που θα περίμεναν 400 χρόνια μέχρι κερδίσουν με αίμα την ελευθερία τους.

Σαν σήμερα Η Μάχη της Κρήτης: Όταν η Κρήτη ύψωνε το ανάστημά της στη ναζιστική Γερμανία πριν 79 χρόνια

Ήταν πριν καμιά εικοσαριά χρόνια σε μια κρητική ταβέρνα κάπου στο κέντρο της Αθήνας.Μια παρέα μαυροπουκαμισάδων έπινε ήσυχα την τσικουδιά τους. Μαζί τους και ένας "ξενομερίτης", που δοκίμαζε μεζέδες και κοιτούσε όλο ενδιαφέρον τον διάκοσμο.

Εργατική Πρωτομαγιά: To 1889 καθιερώνεται ο εορτασμός της

Η Πρωτομαγιά, ως εργατική γιορτή, καθιερώθηκε στις 20 Ιουλίου 1889, κατά τη διάρκεια του ιδρυτικού συνεδρίου της Δεύτερης Διεθνούς (Σοσιαλιστικής Διεθνούς) στο Παρίσι, σε ανάμνηση του ξεσηκωμού των εργατών του Σικάγου την 1η Μαΐου 1886, που διεκδικούσαν το οκτάωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Ημέρα της Μητέρας: Πώς «γεννήθηκε» και ποια είναι η τραγική ιστορία που την συνοδεύει

Η Μέρα της Μητέρας, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, είναι σήμερα ένα ευχάριστο γεγονός, που κρύβει πίσω του, ωστόσο, μια τραγική ιστορία.Η σύγχρονη εκδοχή της Ημέρας της Μητέρας έλαβε μορφή στις αρχές του 20ού αιώνα, χάρη στην Ann Marie Reeves Jarvis και την κόρη της Anna.