04 Ιουνίου, 2020

live

patsiaouras

Ροή Ειδήσεων

Πώς θα ρυθμίσουν τις οφειλές τους οι πληγέντες από την πανδημία

Στα σκαριά βρίσκεται η νέα έκτακτη ρύθμιση για την εξόφληση σε πολλές δόσεις των φορολογικών οφειλών που έχουν αφήσει απλήρωτες τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις από τον Μάρτιο όταν ξέσπασε η πανδημία.

Επίδομα 800 ευρώ: Λήγει η προθεσμία για τις υπεύθυνες δηλώσεις - Οι δικαιούχοι

Έως σήμερα, 4 Ιουνίου του 2020 θα πρέπει να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση στο supportemployees.services.gov.gr για τη λήψη του επιδόματος των 800 ευρώ συγκεκριμένες ειδικές κατηγορίες εργαζομένων που πλήττονται από την κρίση του κορονοϊού.

Φοροελαφρύνσεις: Αυτές είναι οι σκέψεις της κυβέρνησης

Στο υπουργείο Οικονομικών κρατούν μικρό καλάθι και λένε ότι όλα θα κριθούν μετά την οριστικοποίηση του σχεδίου, αλλά και την πορεία του τουρισμού το φετινό καλοκαίρι. Σημαντικό ρόλο θα παίξουν επίσης και παράμετροι όπως η πορεία των δημοσίων εσόδων.

Ιδιωτικός τομέας: Έρχεται «κούρεμα» σε επίδομα αδείας και Δώρο Χριστουγέννων

Το επίδοµα αδείας που θα καταβληθεί στους μιθωτούς του ιδιωτικού τομέα μέσα στις επόμενες εβδομάδες, αλλά και το δώρο Χριστουγέννων (που ισούται με έναν ολόκληρο μισθό) δεν αποκλείεται να είναι κατά τι µειωµένα φέτος, για όσους εργαζόµενους µπουν στον µηχανισµό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

«Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ»: Εντάσσονται άλλες 5.799 αιτήσεις

Την υπαγωγή άλλων 5.799 αιτήσεων στο β’ κύκλο του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ», ενέκρινε η επενδυτική επιτροπή του Ταμείου «Εξοικονομώ ΙΙ» που συνεδρίασε υπό την προεδρία της γενικής γραμματέως Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρας Σδούκου.

Σταϊκούρας: Υπό διαπραγμάτευση με την Ε.Ε. νέοι στόχοι το 2021

Νέους δημοσιονομικούς στόχους με τους πιστωτές της στην ευρωζώνη θα διαπραγματευτεί νέους η Ελλάδα, καθώς η κρίση του κορωνοϊού οδηγεί το χρέος της σχεδόν στο 200% του ΑΕΠ, δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξή του στο CNBC.