Β.Πανάκογλου: Έκτακτο δελτίο για Λάρισα και Θεσσαλία - Τα πέντε επίπεδα βροχοπτώσεων του Σ/Κ (χάρτες)

Που θα βρέξει αναλυτικά αύριο στη χώρα, ποιες περιοχές θα επηρεάσουν οι έντονες βροχές και ποιες περιοχές θα έχουν καλό καιρό, με τη Λάρισα και την Δυτική Θεσσαλία να βρίσκονται εντός των επίμαχων σημείων, αλλά τα φαινόμενα να φαίνονται πολύ πιο έντονα στις ορεινές περιοχές.

Αναλυτικά 26-27/9/2020:

Τελευταία ενημέρωση για τις περιοχές που θα επηρεάσει η αστάθεια τη σημερινή μέρα στη χώρα μας.

Μελέτη δεδομένων προγνωστικού μοντέλου με ανάλυση 5 X 5 km.

Τα δεδομένα θα παρουσιάζονται μέσω εφαρμογής παρουσίασης δεδομένων.

Θα υπάρχουν 5 επίπεδα κινδύνου για βροχόπτωσης...

Επίπεδο 1: βροχόπτωση πάνω από 2 χιλιοστά.

Επίπεδο 2: βροχόπτωση πάνω από 10 χιλιοστά.

Επίπεδο 3 : βροχόπτωση πάνω από 25 χιλιοστά.

Επίπεδο 4 : βροχόπτωση πάνω από 50 χιλιοστά.

Επίπεδο 5 βροχόπτωση πάνω από 100 χιλιοστά.

Και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία που πήραμε πριν λίγο για σας δείχνουν ότι θα έχουμε αξιόλογες βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές του Ιονίου, της δυτικής ηπειρωτικής χώρας, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας. Διάσπαρτες και συντομότατες μπόρες θα σημειωθούν πιθανόν και σε άλλα τμήματα κυρίως των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και της Θράκης. Υπάρχει πιθανότητα για σύντομη καταιγίδα και στην περιοχή της Αττικής το επόμενο 24ωρο.

Τα βασικά στοιχεία θα είναι:

1) Οι αρκετές χαλαζοπτώσεις που θα σημειωθούν στα νησιά του Ιονίου

2) μεγάλη ποσότητα βροχόπτωσης που θα πέσει στην Ήπειρο, τη δυτική στερεά και στα βουνά της Πίνδου στη Θεσσαλία που πιθανόν να ξεπεράσει τα 50 με 80 χιλιοστά.

3) αξιόλογες βροχές χωρίς όμως να εμπνέουν ανησυχία θα σημειωθούν και σε τμήματα των Τρικάλων της Καρδίτσας και της Λάρισας σε όλη τη Μακεδονία και στα δυτικότερα τμήματα της Θράκης.

4) τα φαινόμενα στο Ιόνιο και τη δυτική Ελλάδα θα κρατήσουν όλο το εικοσιτετράωρο ενώ αντίθετα στις υπόλοιπες περιοχές που αναφέρθηκαν πιο πάνω θα σημειωθούν κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με βελτίωση το βράδυ.

Πηγή: e-meteolarissa