Β.Πανάκογλου- UPDATE: Είσοδος βορείων ανέμων και πτώση θερμοκρασίας...

Είσοδο βορείων ανέμων θα έχουμε στη χώρα από την Κυριακή 18/10, που θα ρίξουν τη θερμοκρασία, αλλά δεν φαίνεται θα συνοδεύεται αυτή η διαταραχή από αξιόλογα φαινόμενα σε πολλές περιοχές της χώρας.

Οι μόνες ευνοημένες περιοχές με τέτοιο τύπο καιρού, σύμφωνα πάντα με τον συνεργάτη μας σε καιρικά θέματα, γεωπόνο κι ερασιτέχνη μετεωρολόγο, Βασίλη Πανάκογλου, είναι τμήματα των ανατολικών προσήνεμων περιοχών της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς. καθώς και η βόρεια Κρήτη.

Για την κακοκαιρία των προηγούμενων δύο ημερών, να πούμε ότι πράγματι σε τμήματα της Κέρκυρας και της Ηπείρο,  όπως το αναμέναμε, σημειώθηκαν αρκετά φαινόμενα που έφτασαν μέχρι και τα 80 με 90 χιλιοστά βροχής. Επίσης, όπως καταγράψαμε, φαινόμενα είχαμε και στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης συγκεκριμένα.

Τέλος και για την περιοχή της Θεσσαλίας, τη στιγμή που κανένας σε όλη τη χώρα δεν προέβλεπε βροχές, ήμασταν οι μοναδικοί που αναφέραμε ότι τα τμήματα της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας θα δεχόταν κάποιες βροχές, πιθανόν αξιόλογες, όπως και συνέβη.

Δείτε την συνολική πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο ΕΔΩ