«Πράσινη» κόντρα για τα εκπαιδευτικά στη Λάρισα

Μετά τις .. «γαλάζιες» και «πράσινη» κόντρα για τα εκπαιδευτικά στη Λάρισα - Έμμεση επίθεση Λιακούλη σε Μπαργιώτα για το θεμα των καμερών στα σχολεία

 

 Εκτός από τις «γαλάζιες» κόντρες για εκπαιδευτικά ζητήματα στη Λάρισα, κυρίως ανάμεσα στο Γιώργο Αδαμούλη και τον Γιώργο Καραβάνα, υπάρχουν και εκείνες σε απόχρωση πράσινου.

Αυτή τη φορά η κόντρα έχει στο προσκήνιο τον πρώην βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Κώστα Μπαργιώτα και τη θέση που ανέπτυξε με ανάρτησή του για το θέμα της τοποθέτησης καμερών σε σχολικές τάξεις και την απάντηση που ήρθε από τη νυν βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη.

 

Είχε γράψει λοιπόν ο Κώστας Μπαργιώτας:

«Τα MOOC ή Massive Open Online Courses άρχισαν όταν κάποιοι διδάσκοντες στο Stanford University έβαλαν μια κάμερα στην αίθουσα κι άρχισαν να μεταδίδουν μερικά από τα πιο ανταγωνιστικά προγράμματα σπουδών του Πανεπιστημίου δίνοντας το δικαίωμα σε ανθρώπους από όλο τον πλανήτη να παρακολουθήσουν διαδικτυακά κορυφαία μαθήματα. Δούλεψε τόσο καλά που σήμερα εκατοντάδες πανεπιστήμια προσφέρουν ακόμα και ολοκληρωμενα προγράμματα σπουδών με ή χωρίς αμοιβή.
Σ αυτό το περιβάλλον στην Ελλάδα με η συζήτηση για το αν πρέπει ή όχι να μπει κάμερα στις τάξεις είναι σκέτος αναχρονισμός. Συντεχνίες ψηφιακα αναλφαβητες, κατώτερες των περιστάσεων.»


Η απάντηση Λιακούλη

Και η απάντηση χθες από την Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία τον.. «φωτογραφίζει»:
«Κάμερες στα σχολεία !
Κάποιοι υπέρμαχοι, φέρνουν παραδείγματα τις "ανοιχτές τάξεις", τα μεταπτυχιακά , την ...πρόοδο ! Αυτοί είναι προοδευτικοί, βλέπετε !
Μπερδεμένα είναι τα μυαλά τους, που μπερδεύουν και τον κόσμο!

Πού πήγε η ανηλικότητα, η εκπαιδευτική σχέση, η δυναμική διαδικασία στην τάξη, ο αυθορμητισμός, η γνήσια επικοινωνία;;;
Μα καθόλου δεν σκέφτονται όσοι μιλούν ;
Τί είναι το σχολείο ; Δοκιμαστικός σωλήνας ;
Τί είναι τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί ; Πειραματόζωα ;
Ποιο είναι το νομικό πλαίσιο που εγγυάται αυτή τη διαδικασία;
Ποιος είναι ο φορέας που βάζει τις αρχές, τους κανόνες και τους όρους ;
Ξέφραγο αμπέλι.»

Τα συμπεράσματα δικά σας…

thessaliatv.gr