Ευχαριστήρια επιστολή του Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων Δ. Σκάλκου στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Με μία ευχαριστήρια επιστολή την οποία απέστειλε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας χαιρετίζει το πακέτο προτάσεων που κατέθεσε ο κ Αγοραστός έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης πού βρίσκεται τόσο η χώρα μας αλλά όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω της πανδημίας του κορωνιού.

Οι προτάσεις του κ. Αγοραστού περιλαμβάνουν την αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ 2014-2020  και το νέο προγράμματος 2021-2027 για την δημόσια υγεία, για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και για τα αναγκαία μέτρα της  επόμενης μέρας τόσο στην οικονομία όσο και στην κοινωνία.

"Οι προτάσεις που διατυπώνονται στην επιστολή σας αναφέρει χαρακτηριστικά ο κύριος σκάλκος είναι πραγματικά Χρήσιμες και κινούνται στην κατεύθυνση των θέσεων που ήδη προωθούνται από την πλευρά μας επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω ότι τόσο στο αμέσως αμέσως επόμενο διάστημα για την αντιμετώπιση της κρίσης που βιώνουμε όσο και αμέσως μετά για την ταχεία ανάκαμψη της οικονομίας η συνεργασία μας με τις περιφέρειες είναι όχι απλά καλοδεχούμενη αλλά επιβεβλημένη''αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σκάλκος

Η επιστολή

Στην ευχαριστήρια επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, ο Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ αναφέρει: «Σας ευχαριστώ για την επιστολή σας με την οποία μας διατυπώνετε μια σειρά προτάσεων για την αξιοποίηση των διαθέσιμων πιστώσεων του ΕΣΠΑ 2014-2020 στην αντιμετώπιση των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων της διάχυσης της Νόσου COVID -19 στη Χώρα μας.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων βρίσκεται το τελευταίο διάστημα σε συνεχή διαβούλευση με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συμμετέχει στην Ειδική Ομάδα Εργασίας της Επιτροπής για την αποτελεσματική εφαρμογή της επενδυτικής πρωτοβουλίας για την αντιμετώπιση του Κορωνοϊού (Coronovirus Response Investment Initiative).

Παράλληλα μια σειρά ζητημάτων που αφορούν στην διαχείριση των πόρων του ΕΣΠΑ 2014-2020 με τρόπους που θα συμβάλουν κατάλληλα, προωθούνται στο ανώτερο πολιτικό επίπεδο από την Κυβέρνηση.

Οι προτάσεις που διατυπώνονται στην επιστολή σας, είναι πραγματικά χρήσιμες και κινούνται στην κατεύθυνση των θέσεων που ήδη προωθούμε από την πλευρά μας.

Επιτρέψτε μου τέλος να σας διαβεβαιώσω ότι τόσο στο αμέσως επόμενο διάστημα για την αντιμετώπιση της κρίσης που βιώνουμε, όσο και αμέσως μετά για την ταχεία ανάκαμψη της οικονομίας, η συνεργασία μας με τις Περιφέρειες είναι όχι απλά καλοδεχούμενη αλλά επιβεβλημένη».