Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας Παραμυθο-σπορίες: Μες στην καρδιά του καλοκαιριού, ας σπείρουμε μια ιστορία…

Βρισκόμαστε στη καρδιά του καλοκαιριού, η θερμοκρασία ανεβαίνει, το τρίπτυχο Πλένουμε χέρια - Κρατάμε αποστάσεις – Φοράμε μάσκα συνεχίζει να υπάρχει στη καθημερινότητά μας κι εμείς συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε τον ήλιο και τη θάλασσα σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο...

Πόσους θησαυρούς μπορεί να βρει κανείς άραγε ψαχουλεύοντας την ακρογιαλιά; Αμέτρητους... Βότσαλα, κοχύλια, πέτρες, χαλίκια, σπόροι της θάλασσας και της αμμουδιάς. Παραλίες, ακροθαλασσιές, δαντελωτές ακτές φιλοξενούν τα πιο όμορφα, μοναδικά, σπάνια, ασυνήθιστα αλλά και απλά βότσαλα που μπορεί να ανακαλύψει κανείς. Ας σκεφτούμε… Πόσες φορές επιστρέψαμε από τις διακοπές μας κουβαλώντας κάποιους τέτοιους μικρούς θησαυρούς; Ήρθε η ώρα να τους αξιοποιήσουμε και να μη μείνουν άλλο ανεκμετάλλευτοι, αλλά να αποκτήσουν “ζωή” μέσα από αυτό το εργαστήριο. Να γίνουν παραμυθοσπορία, σπείρα, αφήγηση, εικόνες, παιχνίδι. Μες στην καρδιά του καλοκαιριού, ας σπείρουμε μια ιστορία… Στο 4ο εργαστήριό της Δημοτικής βιβλιοθήκης Λάρισας στο πλαίσιο του προγράμματος “ΑλλάΖΩ Σελίδα...από τη βιβλιοθήκη ↔ στη φύση”, θα συλλέξουμε βότσαλα και θα ζωγραφίσουμε πάνω σε αυτά εικόνες που θα αποτελούν μέρη μιας φανταστικής ιστορίας. Θα τα τοποθετήσουμε σε σπειροειδή μορφή πάνω στο ταμπλό και θα αφηγηθούμε στους φίλους μας τη δική μας ιστορία. Αν αλλάξουμε τη σειρά στα βότσαλα πάνω στη σπείρα, μια νέα ιστορία θα ξετυλιχτεί με διαφορετική εξέλιξη και ανατροπές.

Με ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) θα αποστείλουμε το αρχείο με τις οδηγίες του εργαστηρίου μαζί με την προτεινόμενη βιβλιογραφία στην οποία υπάρχουν και πάλι οι υπερσύνδεσμοι για βιβλία σε ψηφιακή μορφή και προτεινόμενα βίντεο σχετικά με το θέμα. Μπορείτε επίσης, να δανειστείτε τα βιβλία που προτείνονται (ή σχετίζονται με το θέμα) από τη βιβλιοθήκη μας για να κατανοήσετε καλύτερα τον σκοπό του εργαστηρίου. Εσείς μπορείτε να βγάλετε φωτογραφίες τα ζωγραφισμένα βότσαλά σας και να τα στείλετε στη βιβλιοθήκη μας (μέσω email)! και εμείς θα τις αναδημοσιεύσουμε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης!
Ηλικίες: 6-12 ετών Χωρίς κόστος συμμετοχής
Για να δηλώσετε συμμετοχή θα πρέπει να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στο e-mail της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λάρισας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με το όνομά σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2410618753(κα Χριστίνα Παπαδοπούλου) Ενημερωθείτε διαδικτυακά από την σελίδα μας   https://www.facebook.com/www.edimovilviolarissa/ καθώς  επίσης και από την σελίδα του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών https://network.nlg.gr/ ΑλλάΖΩ Σελίδα για μένα, για σένα, για τον κόσμο, τον πλανήτη, για όλους μας!