Υπαρκτή η ανησυχία για εκθετική αύξηση των κρουσμάτων σε γιατρούς των Νοσοκομείων της Λάρισας

Νωρίτερα σήμερα υπήρξε δημοσίευμα ιστοσελίδας της Λάρισας, το οποίο ανέφερε χωρίς να προϋπάρχει επίσημη ανακοίνωση, ότι "τα κρούσματα μεταξύ των γιατρών των Νοσοκομείων της Λάρισας ανήλθαν από 7 που ήταν χθες, σε 13" κι ενώ δεδομένα υπάρχουν πολλά ακόμη τεστ προς εξέταση.

Εμείς επικοινωνήσαμε με καλά πληροφορημένες πηγές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, όπου ελήφθησαν ήδη πρόσθετα προληπτικά μέτρα, οι οποίες χωρίς να επιβεβαιώνουν το δημοσίευμα, δεν έκρυψαν την ανησυχία τους για όσα διαπιστωθούν απ' το εύρος των τεστ που πραγματοποιήθηκαν και σε πρώτη φάση είναι περίπου 60.

Την ίδια άλλωστε ανησυχία εξέφρασε με δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΙΣΛ, κ.Ντίνος Γιαννακόπουλος, σε συνέχεια σχετικής ανακοίνωσης του συλλόγου.

"Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν έχουμε επιπλέον 1 ή 6 θετικές περιπτώσεις, αλλά το ενδεχόμενο εκθετικής αύξησης είναι στο τραπέζι, όσο δεν έχουμε στη διάθεσή μας συγκεκριμένα αποτελέσματα", μας είπαν χαρακτηριστικά, τονίζοντας αντίστοιχα ότι το ίδιο ισχύει και για άλλες εστίες, όπως οι οικονομικές υπηρεσίες της πόλης, όπου επιβεβαιώθηκαν σήμερα δύο κρούσματα (ένα σε ΔΟΥ και ένα σε ΣΔΟΕ).

Ωστόσο, η κατάληξη της συνομιλίας ήταν καθησυχαστική, καθώς όπως ειπώθηκε "αν η εκθετική αύξηση ήταν δεδομένη, τότε θα έπρεπε σε προηγούμενη έξαρση να έχει ασθενήσει για παράδειγμα όλος ο πληθυσμός της Ν.Σμύρνης, κάτι που δεν συνέβη".