Αισιοδοξία ότι θα αντέξει το σύστημα στη Θεσσαλία- μειώνονται οι εισαγωγές ασθενών στη Λάρισα

Ομαλοποιείται κάπως η καμπύλη των κρουσμάτων στη Θεσσαλία και ο δείκτης μεταδοτικότητας δείχνει να υποχωρεί, ωστοσο εκφράζονται φόβοι από τους υγειονοικούς ότι οι διασωληνώσεις θα αυξηθούν καακόρυφα τις προσεχείς δύο εβδμαδες σε όλη τη χώρα και παρα τις προσπάθειε για άνοιγμα νέων κλινών ΜΕΘ-covid και στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας το σύτημα θα πιεστεί αφόρητα.

Πάντως σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΕΘ του ΓΝΛ Απόστολο Κομνό, τα πρώτα σημάδια της ύφεσης φάνηκαν χθες που εφημέρευε το Γενικό, όταν από τις 25 και 30 εισαγωγές ασθενών με covid έπεσε στις 21, ενώ ανοίγουν και νέες κλι΄νες στην 6η ΥΠΕ τις προσεχεις ημέρες. Η ελπίδα όλων είαι ότι τα μέτρα τη καραντίνας αρχίζουν να αποδίδουν

Άλλες 4 κλίνες ΜΕΘ-covid θα ανοίξουν μέχρι την Τρίτη στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, ενώ οι ηon covid κλίνες ΜΕΘ θα μείνουν 6. Έτσι συνολικά το πανεπιστημιακό θα διαθέτει 18 κλίνες ΜΕΘ-covid, ενώ στις 29 έφτασε το Γενικό, μετά και τη δωρεά αναπνευστήρων που έγινε σήμερα από επιχειρηματία της πόλης.

Συνολικά στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας θα λειτουργούν από την Τρίτη 47 κλίνες ΜΕΘ-covid, ωστόσο εκφράζεται η άποψη πως πάλι δεν θα αρκούν αφού αναμένεται αύξηση των διασωληνώσεων τις προσεχείς δύο εβδομάδες, λόγω του μεγάλου αριθμού των κρουσμάτων που έχουμε και στη Λάρισα και τη Θεσσαλία, αλλά και στη χώρα...

Σύμφωνα με τις προβολές που κάνει στο εργαστήριο της Βιοϊατρικής ο παθολόγος -ηπατολόγος Δημήτρη Κουνουράς προβλέπει 1200 με 1800 διασωληνώσεις στις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες στη χώρα, που αντιστοιχούν σε περίπου 70 επιπλέον διασωληνώσεις ασθενών με κορονοϊό, καθημερινά. Ο κ. Κουντουρας πάντως μιλώντας στο «Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας» προέβλεψε πως το ΕΣΥ θα αντέξει και αυτές τις νέε διασωληνώσεις, έστω και με αύξηση των κλινών και με επίταξη ιδιωτικών κλινικών και δεν θα δούμε φαινόμενα τύπου Ισπανίας και Ιταλίας με επιλογή ασθενών.

ΠΗΓΗ : thessaliatv.gr