30 Νοεμβρίου, 2020

live

patsiaouras

Ροή Ειδήσεων

Βορίδης σε Κέλλα: Αποζημιώνονται το όψιμα καρπουζιά - Ακολουθεί η φθινοπωρινή πατάτα

«Μετά την ενίσχυση των παραγωγών της ανοιξιάτικης πατάτας και του πρώιμου καρπουζιού, που επλήγησαν από τον κορωνοϊό, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οφείλει να εξετάσει ανάλογες ενισχύσεις και για τους παραγωγούς του όψιμου καρπουζιού και της φθινοπωρινής πατάτας. Άλλωστε το δεύτερο κύμα της πανδημίας έχει πλήξει ιδιαίτερα μια σειρά αγροτικών προϊόντων, που αδυνατούν να απορροφηθούν από την αγορά».

Κ. Αγοραστός στο Περιφερειακό Συμβούλιο : «Η εβδομάδα είναι κρίσιμη. Χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα, όχι πολυλογία από πολιτικούς ούτε διγλωσσία από ειδικούς »

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε Δομές και σούπερ μάρκετ  για τον περιορισμό της διασποράς του  Covid-19

Μάξιμος: Ποιο το μέλλον του Αχελώου μετά την απόφαση του ΣτΕ;

«Μετά την αρνητική εξέλιξη που συνιστά η απόφαση του ΣτΕ για το υδροηλεκτρικό έργο της Μεσοχώρας και δεδομένης της πρόθεσης της κυβέρνησης για την υλοποίηση του έργου της ήπιας εκτροπής του Αχελώου, σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου οι εξαγγελίες να γίνουν πράξεις;». Το παραπάνω ερώτημα θέτει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στους υπουργούς Επικρατείας κ. Γιώργο Γεραπετρίτη, Υποδομών κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή και Περιβάλλοντος κ. Κωστή Χατζηδάκη. 

Ε. Λιακούλη: «Στον «αέρα» οι εργαζόμενοι των παιδικών σταθμών του ΟΑΕΔ»

Ερώτηση με ξεκάθαρο κοινωνικό πρόσημο κατέθεσε, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών, κ. Π. Θεοδωρικάκο και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Ι. Βρούτση, σε σχέση με την έλλειψη κυβερνητικής πρόνοιας για το εργασιακό μέλλον μεγάλου αριθμού απασχολουμένων σε βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, μέσω κοινωφελών προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.

«Drive through testing» για τον κορωνοιό από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης στη Λάρισα

Οι Κινητές Μονάδες ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Λαρισαίων στο πλαίσιο των δράσεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, πρόκειται να πραγματοποιήσουν δωρεάν μαζικό δειγματοληπτικό έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid 19 (rapid tests) μέσω της δράσης «Drive through testing» την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου από ώρα 10 π.μ. έως 4 μ.μ. στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης στη Λάρισα.

Έντεκα νέα ιδιωτικά επενδυτικά σχέδια 1.800.000 ευρώ στην Π.Ε. Λάρισας με χρηματοδότηση από το Leader του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020

Υπογράφηκαν σήμερα οι συμβάσεις ακόμη 11 νέων ιδιωτικών επενδυτικών σχεδίων, συνολικού προϋπολογισμού 1.813.925,31 ευρώ που ξεκινούν να υλοποιούνται με χρηματοδότηση  από το πρόγραμμα Leader  του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, το οποίο στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας διαχειρίζεται η Αναπτυξιακή Εταιρία ΑΕΝΟΛ. Πρόκειται για τα εξής νέα επενδυτικά σχέδια: