Βιετνάμ: Εργοστάσιο έπλενε χρησιμοποιημένα προφυλακτικά και τα πουλούσε για καινούργια

Εκατοντάδες χιλιάδες ανακυκλωμένα προφυλακτικά εντόπισαν και κατάσχεσαν οι αρχές στο Βιετνάμ, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός εκείνων που καθαρίστηκαν και προωθήθηκαν εκ νέου στην αγορά.

Η αστυνομία του Βιετνάμ κατέσχεσε περίπου 345.000 χρησιμοποιημένα προφυλακτικά, τα οποία είχαν καθαριστεί και πουληθεί ως νέα, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται την κρατική τηλεόραση της χώρας (VTV).

Σύμφωνα με την αστυνομία, βρέθηκαν επί τόπου δεκάδες μεγάλες σακούλες που ζύγιζαν πάνω από 360 κιλά και περιείχαν 345.000 προφυλακτικά.

Ο ιδιοκτήτης της αποθήκης δήλωσε πως δεχόταν «κάθε μήνα ποσότητες χρησιμοποιημένων προφυλακτικών από άγνωστο άτομο».

Μια γυναίκα που συνελήφθη κατά την έφοδο της αστυνομίας, είπε πως για την ανακύκλωση των προφυλακτικών, πρώτα τα καθάριζαν σε καυτό νερό, έπειτα τα στέγνωναν και τους έδιναν σχήμα σε ξύλινους φαλλούς προτού τα ξαναπακετάρουν σε νέες συσκευασίες και τα βγάλουν στην αγορά. Όπως είπε η ίδια, έπαιρνε 0,17 δολάρια για κάθε κιλό επαναχρησιμοποιούμενου προφυλακτικού που παρήγαγε.

Σύμφωνα με το VTV, παραμένει προσώρας άγνωστη η συνολική ποσότητα των ανακυκλωμένων προφυλακτικών που έχει πουληθεί στην αγορά.

«Τα προφυλακτικά κατατάσσονται στα ιατρικά αντικείμενα, ως εκ τούτου ο ιδιοκτήτης έχει παραβεί πολλούς νόμους και θα ελέγξουμε ποιους» τόνισε κυβερνητικός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ, ο καθαρισμός και η εκ νέου χρήση προφυλακτικών μπορεί να οδηγήσει σε ασθένειες και μολύνσεις.

 

ΠΗΓΗ:sputniknews.gr