Ψευτο-“εκλογές” στα Κατεχόμενα: Νέος κατοχικός ηγέτης ο Ερσίν Τατάρ, ο εκλεκτός του Ερντογάν

Σχεδόν ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση στα κατεχόμενα, καθώς ανοίχτηκαν οι 722 από τις 738 κάλπες. Ο Ερσίν Τατάρ, ο εκλεκτός του ισλαμιστή ηγέτη Ταγίπ Ερντογάν, είναι ο νέος κατοχικός ηγέτης. Αυτός που θα διαπραγματευτεί με την ελληνοκυπριακή πλευρά για την επόμενη μέρα στο Κυπριακό.

Με 51,81% έναντι 48,19% του Μουσταφά Ακιντζί, θα είναι αυτός που θα εκπροσωπήσει το καθεστώς Ερντογάν στην κατεχόμενη Κύπρο.

Όπως φαίνεται, το καθεστώς Ερντογάν εργάστηκε έντονα, ώστε να επικρατήσει ο εκλεκτός του και μεγάλα ερωτηματικά γεννιούνται για την επόμενη μέρα στο Κυπριακό.

 

Πάντως, είναι φανερό ότι το μέχρι τώρα αποτέλεσμα, ο Ταγίπ Ερντογάν επέβαλε τον εκλεκτό του στα κατεχόμενα. Η διάψευση των προγνωστικών βάζει σε σκέψεις τους παρατηρητές των πολιτικών πραγμάτων στα κατεχόμενα. Η πιθανότητα να έχει γίνει νοθεία είναι στο μυαλό όλων.

Οι κάλπες έκλεισαν στις 18:00 σε μια διαδικασία που κύλησε, εν πολλοίς, αρκετά ομαλά σύμφωνα με το ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ.

Τον Τατάρ στήριξε επίσημα το Κόμμα των Εποίκων και ο Ερχάν Αρικλί, καθώς και μέρος του Δημοκρατικού Κόμματος (DP) και του Κόμματους του Λαού (HP).

Ο Ακιντζί απέκτησε ευρεία δυναμική με τη στήριξη του Τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CTP) και του Τουφάν Ερχιουρμάν, ωστόσο τίποτα δεν θεωρείται βέβαιο στις παράνομες διαδικασίες που εκτυλίσσονται υπό το άγρυπνο βλέμμα του Ταγίπ Ερντογάν.

Στην αναμέτρηση της πρώτης Κυριακής (11/10) ο Ερσίν Τατάρ έκοψε πρώτος το νήμα με 32,35% έναντι 29,84% που έλαβε ο Μουσταφά Ακιντζί. Τουφάν Ερχιουρμάν (21,68%), Κουντρέτ Οζερσάι (5,74%), Ερχάν Αρικλί (5,36%) και Σερντάρ Ντενκτάς (4,20%) μπορούν να ρυθμίσουν το αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής, ενώ μεγάλο ρόλο θα παίξει και η αποχή, που έφθασε στο 41,79% την πρώτη Κυριακή.