Εκτροχιασμός Ερντογάν: “Απειλεί” με διάλυση την ΕΕ!

Από το πλωτό γεωτρύπανο Φατίχ, που πραγματοποιεί γεωτρήσεις στην περιοχή του Ζονγκουλντάκ στη Μαύρη Θάλασσα ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, με κάσκα και φόρμα εργασίας, πέραν του ότι ανακοίνωσε την ανεύρεση νέου κοιτάσματος φυσικού αερίου, έσπευσε να τονίσει πως θα συνεχιστούν οι έρευνες για υδρογονάνθρακες σε Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα.

O Ερντογκάν αναφέρθηκε επίσης στο παράνομο άνοιγμα των Βαρωσίων, θέλοντας να απαντήσει στη διεθνή κατακραυγή και το μόνο που είπε ήταν ο ψευδής και προκλητικός ισχυρισμός ότι “η Αμμόχωστος ανήκει στους Τούρκους της Βόρειας Κύπρου” κι αυτό όπως ανερυθρίαστα τόνισε “πρέπει να το γνωρίζουν όλοι”.

Παράλληλα, δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση, οχλημένος από τα πρόσφατα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής “προέβλεψε” ότι η ΕΕ θα διαλυθεί εάν συνεχίσει να είναι “άδικη” έναντι της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν στην διάρκεια της ομιλίας του πάνω στο Φατίχ την οποία μετέδιδαν ζωντανά τα τουρκικά ΜΜΕ, είπε ότι τις επόμενες ημέρες οι γεωτρήσεις θα συνεχιστούν στο οικόπεδο Αλί 1 από όπου «αναμένονται επίσης καλά νέα».

 

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Αύγουστο ο Ερντογάν, ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκε κοίτασμα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα και συγκεκριμένα 320 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα στη γεώτρηση Dunai 1.

Την ώρα που το ερευνητικό πλοίο «Ορούτς Ρέις» συνεχίζει να πλέει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας ο Ερντογάν επεσήμανε πως η Τουρκία δεν επιθυμεί τα δικαιώματα και τα εδάφη άλλων κρατών, αλλά θα συνεχίσει τις έρευνες σε Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα και θα υπερασπιστεί -όπως είπε- τα δικαιώματα των Τούρκων και των Τουρκοκυπρίων.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Τουρκίας αναφερόμενος στην ΕΕ είπε ότι αν συμπεριφερέται δίκαια «αυτό θα φέρει το τέλος του μπλοκ».

Με πληροφορίες από TRT Haber/Anadolu/kathimerini.gr

ΠΗΓΗ : Hellas Journal