Διαδηλώσεις Φλόιντ: Viral η φωτογραφία που αστυνομικός είναι έτοιμος να ρίξει σε δίχρονο αγόρι

Viral η φωτογραφία του Αφροαμερικανού που συμμετείχε σε ειρηνική διαδήλωση την Κυριακή στην Καλιφόρνια για τη δολοφονία Φλόιντ και είχε στους ώμους του τον δίχρονο γιο του, και βρέθηκε αντιμέτωπος με αστυνομικό που είχε προτεταγμένο προε το μέρος του τον εκτοξευτήρα δακρυγόνου

 

Η φωτογραφία κάνει τον γύρο του κόσμου με πλήθος σχολίων πέραν του γεγονότος

Ο Αφροαμερικανός διαδηλωτής, , κατήγγειλε το γεγονός με την αστυνομία να διερευνά την υπόθεση.

Ο εικονιζόμενος αστυνομικός κινδυνεύει με αποπομπή από το σώμα, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα "The Sun".

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη , ο Ντόντε είπε πως ένας αξιωματικός απείλησε να ψεκάσει δακρυγόνα ενώ άλλοι πυροβόλησαν σφαίρες ακριβώς μπροστά τους.

"Τι συμβαίνει με εσάς; Είστε τέρας! Πραγματικά πρόκειται να ρίξετε στο παιδί; Τι γίνεται; "

Το τμήμα της αστυνομίας του Λονγκ Μπιτς ανταποκρίθηκε στους ισχυρισμούς - επισημαίνοντάς πως είναι ενοχλητικό ότι συνέβη δεσμευόμενο πως θα ξεκινήσει έρευνα.

Σε δήλωση προς τη The Sun, εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε πως "το αστυνομικό τμήμα του Λονγκ Μπιτς γνωρίζει την εικόνα που δημοσιεύτηκε στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης ενός αστυνομικού και ενός άνδρα με ένα παιδί στους ώμους του κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων της Κυριακής"


"Συμφωνούμε ότι η εικόνα είναι ενοχλητική και όλοι συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες της κοινότητας για την ασφάλεια του παιδιού, τους ειρηνικούς διαδηλωτές και τους αξιωματικούς.

"Ενώ η έρευνα για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη, γνωρίζουμε ότι αυτή η εικόνα τραβήχτηκε τη στιγμή που συγκεντρωμένοι ρίχνουν μπουκάλια και πυροτεχνήματα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τραυματισμούς. Εξετάζουμε όλα τα σχετικά βίντεο για να προσδιορίσουμε τα γεγονότα της κατάστασης. "

"Το LBPD θα συνεχίσει να προστατεύει και να υποστηρίζει άτομα που εκφράζουν τα συνταγματικά τους δικαιώματα, αλλά δεν θα ανεχτεί τη βία κατά των μελών της κοινότητας ή των αξιωματικών μας."

Ο πατέρας δήλωνε νωρίτερα πώς βρήκε τη συμπεριφορά της αστυνομίας "απαράδεκτη".

"Με ενόχλησε πάρα πολύ", είπε. "Ήταν μια ειρηνική διαμαρτυρία και, ναι, υπήρχαν λεηλασίες στο δρόμο που έκαναν τον Θεό που ξέρει τι.


"Αλλά ταυτόχρονα, νιώθω ότι είναι απαράδεκτο - δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να πυροβολήσουν οποιοδήποτε είδος όπλων ειδικά σε ένα πλήθος όπου υπάρχει μια ειρηνική διαμαρτυρία και υπάρχει ένα παιδί κοντά.

"Ο αξιωματικός στη φωτογραφία - δεν πρέπει να είναι καθόλου αστυνομικός"

Ο 29χρονος Ντόντε Παρκς συμμετείχε στη διαδήλωση για τη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στο Λονγκ Μπιτς στης Καλιφόρνια έχοντας μαζί του είχε και τον μικρότερο γιο του.

thetoc.gr