"Βροχή" τα πρόστιμα στο αεροδρόμιο Καλαμάτας: 500 ευρώ σε 5 επιβάτες από την Πολωνία- Δεν είχαν συμπλήρωσει τη φόρμα εντοπισμού

Αναστάτωση προκλήθηκε το απόγευμα στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, με την άφιξη πτήσης από την Κρακοβία Πολωνίας.

Όπως αναφέρει το tharrosnews.gr, πέντε επιβάτες, τέσσερις Πολωνοί και ένας Έλληνας, όταν έφτασαν στο αεροδρόμιο, ελέγχθηκαν- όπως όλοι- από τις Αρχές και όπως διαπιστώθηκε, δεν είχαν στην κατοχή τους τον ηλεκτρονικό κωδικό της φόρμας PLF (Passenger Locator Form) και τον οποίο όφειλαν να έχουν προτού ταξιδέψουν στην Ελλάδα.

Στους πέντε επιβλήθηκε πρόστιμο από 500 ευρώ στον καθένα, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, ενώ η αναστάτωση προκλήθηκε όταν ο Έλληνας αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις Αρχές του αεροδρομίου.

Όλοι οι ταξιδιώτες υποχρεούνται να συμπληρώσουν το PLF τους τουλάχιστον 48 ώρες πριν το check in για να εισέλθουν στη χώρα μας, παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με το αεροδρόμιο αναχώρησης, τη διεύθυνση διαμονής τους, το χρόνο παραμονής τους στην Ελλάδα καθώς και τα λοιπά στοιχεία όπως αυτά καθορίζονται με το παραπάνω έντυπο.

Η φόρμα εντοπισμού επιβατών (PLF) αποτελεί βασικό στοιχείο στον σχεδιασμό της χώρας μας και έχει σαν στόχο την προστασία πολιτών και την πρόληψη εξάπλωσης της πανδημίας Covid-19.

 

ΠΗΓΗ : thetoc.gr