Στα σκαριά 2 νέα κόμματα-Στόχος να φράξουν το δρόμο στο ΣΥΡΙΖΑ

Το σύστημα άρχισε να κάνει τα σχέδιά του για τις επόμενες εκλογές οι οποίες θα γίνουν με απλή αναλογική. Διαπιστώνοντας τις δυσκολίες και την ήττα του Κυριάκου Μητσοτάκη λόγω της αδυναμίας να χειριστεί το δεύτερο κύμα πανδημίας, σχεδιάζουν τον τρόπο με τον οποίο θα αποτρέψουν τη διαρροή ψηφοφόρων προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει η εφημερίδα Κυριακάτικη Kontranews.

 

Οπως τονίζει σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα είναι στα σκαριά όχι ένα αλλά δύο κομματικοί σχηματισμοί οι οποίοι θα δημιουργηθούν, ώστε να συγκρατήσουν τους κεντρώους ψηφοφόρους να κατευθυνθούν προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Βλέπετε ο αυταρχισμός και η αλαζονεία σε συνδυασμό με την αστυνομική βία, δημιουργούν το απαραίτητο κλίμα να αποσχιστούν κεντρώοι από τη Νέα Δημοκρατία, οι οποίοι προς το παρόν παραμένουν μετέωροι.

Ετσι, εκείνοι που κινούν τα νήματα του συστήματος επιχειρούν από τώρα να βρουν τρόπους να εμποδίσουν τη μετακίνηση των ψηφοφόρων προς το ΣΥΡΙΖΑ και στο σχέδιο αυτό σημαντικό ρόλο παίζει ο Κώστας Σημίτης, ο οποίος ήδη έχει αρχίσει να κανονιοβολεί τη σημερινή αντιπολίτευση και κυρίως το ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζοντας με την αρθρογραφία του τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οσο περνούν οι μέρες διαπιστώνουν ότι ο σημερινός πρωθυπουργός έχει υποστεί σημαντικές πολιτικές ήττες, οι οποίες δεν θα αργήσουν πάρα πολύ να εκφραστούν και δημοσκοπικά.

Στις τωρινές ήττες οι σχεδιαστές προσθέτουν και τις δυσκολίες στο σκέλος της οικονομίας, που αναμένεται να προκαλέσουν νέα οργή στους πολίτες και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, οι οποίοι λόγω της νεοφιλελεύθερης πολιτικής αφήνονται έρμαια των συνεπειών της οικονομικής κρίσης.

Εκείνο που θορύβησε πάρα πολύ το πολιτικό σύστημα είναι η συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 για το Πολυτεχνείο και την αντιμετώπιση της χουντικής απαγόρευσης. Κανένας δεν φανταζόταν ότι ήταν δυνατόν να συμπλεύσουν τα τρία κόμματα και προπαντός ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΚΕ.

Η ενέργεια αυτή ερμηνεύεται ως πρόπλασμα μιας ευρύτερης συνεργασίας για θέματα που θίγουν εργαζόμενους και μικρομεσαίους, όπως για παράδειγμα το νομοσχέδιο για τις υπερωρίες. Τυχόν συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 για την αντιμετώπιση αντιλαϊκών πολιτικών εκτιμάται ότι είναι δυνατόν να προκαλέσει ευρύτερες ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό.

Γι΄ αυτό εκείνοι που ενδιαφέρονται να διατηρήσουν τον έλεγχο, άρχισαν ήδη να απεργάζονται σχέδια τα οποία αποκαλύπτει η Κυριακάτικη Kontranews.

 

ΠΗΓΗ: eretikos.gr