Πολάκης: Ενας εισαγγελέας για το φαγοπότι 120 εκατ. του Μηταράκη

Ο Πολάκης καλεί εισαγγελέα να παρέμβη γιατί όπως υποστηρίζει ο Νότης Μηταράκης ευθύνεται για διασπάθιση 120 εκατ. ευρώ.


Φωτιά και λαύρα ο Παύλος Πολάκης. Επιτίθεται με σφοδρότητα κατά του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη. Ζητά να παρέμβη εισαγγελέας για τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ.

 

 

 

Τις βαριές κατηγορίες εναντίον του Νότη Μηταράκη, τις εξαπέλυσε με ανάρτηση στο facebook. Ο βουλευτής Χανίων απευθύνεται στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ζητώντας του να ερευνήσει πιθανή διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Αιτία, οι προκηρύξεις διαγωνισμών ύψους 120 εκατ. ευρώ για τρεις δομές προσφύγων, με τον Παύλο Πολάκη να χαρακτηρίζει “φαγοπότι” τις παραπάνω προκηρύξεις:

« ΠΡΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ:

Κύριε Βασίλη Πλιώτα, μήπως πρέπει να ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ με τα κάτωθι που έρχονται να προστεθούν σε σειρά άλλων αντίστοιχων υποθέσεων διασπάθισης δημοσίου χρήματος από το Υπουργειο Μεταναστευτικής πολιτικής και τον κύριο Μηταράκη;;;;;

Σας βοηθάω κοινοποιώντας τα στοιχεία και αν θέλετε σας τα αποστέλλω η τα φέρνουμε ως κοινοβουλευτική ομάδα:

Α) Ο κυριος Μηταράκης υπέγραψε σύμβαση για την κατασκευή «δομών και διακριτών χώρων» για πρόσφυγες-μετανάστες, στα νησιά Σάμο -Λεσβο-Κω ,συνολικής αξιας 120 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ!!!!!!! Δηλαδή 40 εκατομμύρια περίπου η κάθε δομή. Με 40 εκατομμύρια φτιάχνεται και εξοπλίζεται υπερσύγχρονο νοσοκομείο 200-250 κλινών. ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ;;;;;(φωτό 1-2-3)

Β) Εκεί όμως που ο κυριος Μηταράκης τινάζει τη μπάνκα της υπερτιμολόγησης και της διασπάθισης του δημοσίου χρηματος στον αέρα, είναι που βγάζει διαγωνισμό ύψους 6.200.000 ευρώ(!!!) για «παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για τις συμβάσεις των δομών αυτών»

ΔΗΛΑΔΗ θα δώσει ΕΞΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΙΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ για να τον «ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΟΥΝ» πως θα φτιάξει τις συμβασεις κατασκευής των δομών αυτών(φωτό 4-5)!!!!!

ΚΥΡΙΕ ΒΑΣΙΛΗ ΠΛΙΩΤΑ, επειδή προσωπικά έχω κάνει Δήμαρχος και υπουργός, ΞΕΡΩ ΚΑΛΑ πως όταν οι μελέτες για τα τεχνικά έργα δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 3-4% της αξίας του έργου ,η «παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών για τις συμβασεις» ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 0,1-0,2% της αξιας του αντικειμένου του έργου!!!

Δηλαδή ΚΥΡΙΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ,στη συγκεκριμένη περίπτωση ο κυριος Μηταράκης δεν έπρεπε να δώσει πάνω από 240.000 ευρώ στη χειρότερη περίπτωση ΚΑΙ ΟΧΙ 6.200.000 ευρώ!!!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ;;;»

 

 https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2716694855240645&id=100007004708966

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ : eretikos.gr