Ο Χαρδαλιάς απαντά για το περιστατικό με τον παπά: «Έκλινα στο ράσο του με σεβασμό»

Τη δική του απάντηση για το συμβάν με τον ιερέα στην Οξυά Καρδίτσας δίνει με ανάρτησή του στο Facebook ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

 

Αντιδράσεις προκάλεσε βίντεο στο οποίο φαίνεται ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, να σκύβει και να φιλάει το μανίκι του ράσου του ιερέα, που ήταν μεταξύ των έξι ατόμων που απεγκλωβίστηκαν το πρωί της Τρίτης, στην Οξυά Καρδίτσας.

Το βίντεο προκάλεσε και την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που δια του εκπροσώπου του, Νάσου Ηλιόπουλου, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την «υποκρισία της και τις επιλογές της παίζει καθημερινά τη δημόσια υγεία στα ζάρια».
«Στοχοποιούν τους νέους ανθρώπους και μέσα σε λίγες μέρες είδαμε τον κ. Κουμουτσάκο να ισχυρίζεται ότι κοινώνησε τυχαία και σήμερα τον κ. Χαρδαλιά να παραβιάζει κάθε μέτρο, και να εμφανίζεται -χωρίς μάσκα- να φιλάει το χέρι ιερέα» ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος.
Η απάντηση του Νίκου Χαρδαλιά
Με ανάρτησή του στο Facebook ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη έδωσε τη δική του απάντηση για το περιστατικό, τονίζοντας ότι εξέφρασε τον σεβασμό του «κλίνοντας στο ράσο του ιερέα με σεβασμό και όχι φιλώντας το χέρι του».

Όπως τονίζει ο υφυπουργός:

«Τους τελευταίους 7 μήνες η πολιτική προστασία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης πολλαπλών κρίσεων. Πανδημια, μεταναστευτικό, κλιματική αλλαγή με ακραία φαινόμενα πυρκαγιών και πλημμυρών. Σε όλα έχουμε ανταποκριθεί έως τώρα με αποτελεσματικότητα, ευθύνη και πίστη στην σκληρή δουλειά, την ομαδικότητα, μα πάνω από όλα στην αξία της ανθρώπινης ζωης. Στις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν τη Θεσσαλία πραγματοποιήσαμε επιτυχώς 788 διασώσεις με τελευταία την από αέρος διάσωση μιας εγκύου, ενός βρέφους, μιας καρκινοπαθούς και 4 ακομα συμπολιτών μας».
Επίσης υπογραμμίζει:

«Τέτοιες ιστορίες μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω. Και αυτό εξέφρασα κλινοντας στο ράσο του με σεβασμο (και όχι φιλωντας το χέρι του) προς τον Ιερέα που διασωσαμε και που εσπευσε να μας ευχαριστήσει και μας συγχαρει αμεσως μετά το τελος και αυτης της επιχειρησης και ενω μολις ειχα βγαλει την μασκα μου για να πιω νερο (τα video ειναι αδιαψευστος μάρτυρας για την πραγματικοτητα)».
Και συνεχίζει:

«Σε όσους λοιπόν για διάφορους λόγους παραποιούν τα πραγματικα περιστατικά και ασκούν εύκολη κριτική από τον καναπέ τους συνιστώ 3 + 1 πράγματα:

Μάσκες, Αποστάσεις, αυστηρή προσωπική υγιεινή και λίγο περισσότερο σεβασμό στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής που μοχθούμε καθημερινά για τη δημόσια υγεία και Ασφαλεια ολων των πολιτών.
Από αυτη την περιπέτεια θα βγούμε νικητές μόνο αν είμαστε ενωμένοι και πειθαρχημένοι!».