Κοζάνη-Επίθεση με τσεκούρι: Σε κρίσιμη κατάσταση ο ένας υπάλληλος

Συγκλονίζουν οι αναφορές και οι μαρτυρίες από την επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης από έναν 45χρονο που κρατείται από τις αρχές, χωρίς ακόμη να έχει κάνει γνωστά τα κίνητρά του, την ώρα όπου οι τρεις υπάλληλοι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο "Παπανικολάου" της Θεσσαλονίκης.

Από αυτούς, σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ένας 56χρονος, ο οποίος φέρει και τα πιο σοβαρά τραύματα, καθώς υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση, δίνοντας μάχη για τη ζωή του, με τους γιατρούς να προσπαθούν να κρατήσουν σταθερή την κατάστασή του.

Από τους άλλους δύο τραυματίες, μία 66χρονη έχει υποστεί καταστροφή του δεξιού οφθαλμού και θλαστικά τραύματα στο πρόσωπο, ενώ ελαφρύτερα τραυματισμένη είναι μία 47χρονη, η οποία φέρει θλαστικά κατάγματα και νοσηλεύεται στην νευροχειρουργική κλινική του νοσοκομείου.

Μέχρι στιγμής, ο 45χρονος δεν έχει συνεργαστεί με τις αρχές, ούτε και έχει αποκαλύψει τα αίτια και τα κίνητρα της επίθεσης που πραγματοποίησε στη ΔΟΥ Κοζάνης, ωστόσο η περίπτωσή του είχε απασχολήσει και στο παρελθόν την αστυνομία, ξανά σε περιπτώσεις συναλλαγών. Μάλιστα, ο δράστης φέρεται να μην είχε καν φορολογικές εκκρεμότητες με τη ΔΟΥ Κοζάνης και το ΑΦΜ του να ανήκει στη ΔΟΥ Αττικής, πράγμα που περιπλέκει ακόμη περισσότερο τους λόγους για τους οποίους προέβη σε αυτή την πράξη.

Σύμφωνα με υπάλληλο της ΔΟΥ πάντως, που μίλησε στο Kozanimedia, ο δράστης πήγαινε συχνά τις τελευταίες ημέρες στο κτίριο χωρίς λόγο, έχοντας συνομιλίες με εργαζομένους τους οποίους και ενοχλούσε. Για τον λόγο αυτό, εξετάζεται και η περίπτωση να έδρασε έχοντας σχεδιάσει την επίθεση.