Κορονοϊός: Συναγερμός στο νοσοκομείο Παπανικολάου - Eντοπίστηκαν 24 κρούσματα σε εργαζομένους

Συναγερμός στο νοσοκομείο "Παπανικολάου" της Θεσσαλονίκης, καθώς εντοπίστηκαν τουλάχιστον 24 θετικά κρούσματα κορονοϊού στο προσωπικό του νοσοκομείου.

Για προληπτικούς λόγους την Παρασκευή θα παραμείνουν κλειστά κάποια χειρουργεία και τα εξωτερικά ιατρεία του "Παπανικολάου".

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, στο TyposThes, πάνω από 24 γιατροί και νοσηλευτές του Νοσοκομείου ενημέρωσαν οι ίδιοι σήμερα πως νοσούν από τον ιό, έχοντας μάλιστα παρουσιάσει συμπτώματα, ενώ η ιχνηλάτηση συνεχίζεται με μεγάλη ανησυχία για την έκταση της διασποράς.

Μεγάλο προβληματισμό προκαλεί επίσης το γεγονός πως θετικοί στον ιό βρέθηκαν και 5 ασθενείς στο Καρδιολογικό Τμήμα. Οι νοσηλευόμενοι αυτοί μάλιστα ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου απέναντι στον κορωνοϊό.

Όπως ανέφερε ο κ. Γιαννάκος η ΠΟΕΔΗΝ από την αρχή της πανδημίας ζητά επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση για την κατάσταση στα Νοσοκομεία κάτι που δεν συμβαίνει μέχρι σήμερα.

Παράλληλα "είναι αναγκαίο να πραγματοποιείται τεστ στο προσωπικό των Νοσοκομείων μία φορά το μήνα", ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, τονίζοντας πως αυτή τη στιγμή σε έλεγχο υποβάλλονται μόνο όσοι από το προσωπικό έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα

ΠΗΓΗ: thetoc.gr