Γώγος για κρουαζιερόπλοιο: Δεν δικαιολογούνται τόσα πολλά ψευδώς θετικά τεστ

Εξήγηση για το πώς βρέθηκαν ψευδώς θετικά τα τεστ κορωνοϊού στο κρουαζιερόπλοιο επιχείρησε να δώσει o καθηγητής λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος.

 

«Δεν ξέρω τι είδους τεστ έγιναν. Ακουσα ότι ήταν οριακά θετικά και προφανώς κάποιο λάθος έχει γίνει», είπε, μιλώντας στο Mega για το κρουαζιερόπλοιο, προσθέτοντας ότι «στα μοριακά τεστ μπορεί να υπάρχει κάποια εξωγενής εστία από το εργαστήριο. Αν υπάρχει κάποιο κομμάτι ιού στο εργαστήριο μπορεί να περάσει στο σύστημα. Δεν δικαιολογούνται τόσα πολλά ψευδώς θετικά τεστ».

Αναφερόμενος για τα κρούσματα κορωνοϊού στην Αττική, ο κ. Γώγος δήλωσε: «Σταθεροποίηση σε τέτοια νούμερα ψηλά δεν είναι ικανοποιητική. Πρέπει να πέσουνε οι αριθμοί, πρέπει να ελαττωθεί ο αριθμός των θετικών τεστ σε σχέση με τον συνολικό αριθμό των τεστ. Αυτό έχει μεγάλη σημασία γιατί αν γίνονται πολλά τεστ πρέπει να δούμε να εκατοστιαίο ποσοστό των θετικών» ανέφερε.

Για μία ακόμη φορά, ο Χαράλαμπος Γώγος υπογράμμισε τη σημασία τήρησης των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. «Τα μέτρα πρέπει να τηρηθούν, η συμμόρφωση πρέπει να ‘ναι 100% αυτή τη στιγμή. Είναι μια επικίνδυνη περίοδος τώρα, είναι λίγο πριν μπούμε στη χειμερινή περίοδο που θα κλειστούμε μέσα σε κλειστούς χώρους. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος» επισήμανε. «Για να μην προχωρήσουμε σε μέτρα πιο επώδυνα θα πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα αυτά, των οποίων τα αποτελέσματα θα δούμε από την προσεχή εβδομάδα», συμπλήρωσε.