Επίθεση με Βιτριόλι: Τα χυδαία σχόλια για την Ιωάννα, οι «έξυπνοι» του Facebook και η «ξεφτίλα»!

Παρακολουθούμε εδώ και μια εβδομάδα τα σχόλια κάποιων χυδαίων τύπων αλλά και γυναικών που γράφουν απίστευτες χοντράδες και συκοφαντίες πίσω απο την υποτιθέμενη ανωνυμία τους.

Σχόλια αυτόκλητων δικαστών και εισαγγελέων που δεν ασχολούνται με την επικίνδυνη που έκανε ότι έκανε και συνεχίζει και κυκλοφορεί ανάμεσά μας αλλά με την Ιωάννα.

 

Γιατί; Διότι όπως πολλές γυναίκες στην ηλικία της μοιραζόταν στα σόσιαλ μίντια στιγμές απο την ζωή της. Ένα ταξίδι στο Ντουμπαϊ, ένα ταξίδι στην Ιταλία ή σε παραθεριστικούς παραδείσους της χώρας, κατατάσει για κάποιους την Ιωάννα στην κατηγορία της γυναίκας που καταστρέφει σπίτια και οικογένειες. Μάλιστα. Λές και δεν γνωρίζει κανείς ότι μπορείς να βγάλεις εισητήριο για το Ντουμπάι για παράδειγμα σε περίοδο “off season” και με 150 ευρώ. Αλλά βλέπετε η κακία και το μίσος κάποιων προβληματικών ανθρώπων… βγαίνει συχνά στα social media.

Θα μοιραστώ μαζί σας ένα κείμενο-άποψη απο το Marie Claire που με άγγιξε. Ένα κείμενο με το οποίο και ταυτίστηκα πλήρως. Ένα κείμενο που θα πρέπει να το διαβάσουν πολλοί… μπας και κατανοήσουν την αρχή και την αξία, την έννοια του να ζείς σε ένα υγιές κοινωνικό περιβάλλον.

Διαβάστε το με προσοχή.

Από τα ακραία που ακούστηκαν και μάλιστα δια στόματος επιστημόνων, είναι ότι πίσω από την εκτέλεση αλλά και την οργάνωση της επίθεσης είναι σχεδόν βέβαιο ότι βρίσκεται θηλυκό, επειδή “η γυναίκα είναι πιο εκδικητική, δυστυχώς” – διότι όλοι οι άνδρες που έχουν κατά καιρούς δολοφονήσει τις εν διαστάσει συζύγους τους, ή κάποιον με τον οποίο έχουν οικονομικές διαφορές το κάνουν επειδή δίνουν τόπο στην οργή. Οι γυναίκες που χρησιμοποιούν οξύ (γιατί όντως, στατιστικά είναι ένα είδος επίθεσης που δεν επιλέγουν οι άνδρες) για να τιμωρήσουν, δεν θέλουν να σκοτώσουν, αλλά να καταστρέψουν τη ζωή του θύματός τους, άρα είναι πιο εκδικητικές από εκείνους που στέλνουν κάποιον μια και καλή στον τάφο, πολύ πιστευτό αν δεν νοιάζεσαι για λεπτομέρειες όπως η λογική.

Ταυτόχρονα, πολλά από τα σχόλια που συνοδεύουν ειδήσεις ή αναρτήσεις περί της υπόθεσης, μοιάζουν με μακροβούτι στην μισανθρωπία, με πινελιές λαϊκού δικαστηρίου και κουλτούρα ανήλιαγου φωταγωγού. Οι φωτογραφίες που ανακυκλώνονται από τα social του θύματος, την δείχνουν σε ταξίδια, στην παραλία και νυχτερινές εξόδους, ασυγχώρητα πράγματα για τους αδέκαστους εισαγγελείς που αποφαίνονται εν ολίγοις ότι αφού πήγαινε ανέμελη στο Ντουμπάι και στα μπουζούκια, τα ήθελε και τα έπαθε. Δημοσιεύονται δυο δυσάρεστα περιστατικά με σχέσεις της και ορισμένοι σπεύδουν να δικάσουν ότι πήγαινε γυρεύοντας. Κάποιοι που βρίσκονται λίγο πιο κοντά στον πάτο του βούρκου, γράφουν στο fb θεωρίες περί “χαλασμένων σπιτιών” (που ούτως ή άλλως δεν δικαιολογούν απολύτως τίποτα στον πολιτισμένο κόσμο), τη βρίζουν και επιχαίρουν απάνθρωπα για το βασανιστήριό της, διασύροντάς την – τη στιγμή που παλεύει στα χειρουργεία.

Μακάρι να βρεθεί γρήγορα ο δράστης αυτής της φρικτής επίθεσης, επειδή δεν πρέπει να κυκλοφορεί ελεύθερα και αξίζει να τιμωρηθεί. Όχι επειδή έχουμε την περιέργεια να μάθουμε το φινάλε μιας ιστορίας, που ορισμένοι αντιμετωπίζουν σαν επεισόδιο κακογραμμένου σίριαλ αλλά είναι ο πραγματικός εφιάλτης που ζει μια νέα γυναίκα στην πραγματικότητα. Αξίζει περισσότερο σεβασμό από αυτό που της δείχνουμε.