Επίθεση με Βιτριόλι: «Απαγορεύεται να δει τον εαυτό της στον καθρέφτη!» – Συγκλονίζει η γιατρός της Ιωάννας!

Την ώρα που η 34χρονη Ιωάννα δίνει μάχη για να θυμηθεί λεπτομέρειες από τη στιγμή του μοιραίου σκηνικού που την στιγμάτισε η γιατρός της, αποκαλύπτει ποια είναι η αγωνία του κοριτσιού.

Όπως λέει η κ. Καλοφώνου, διευθύντρια πλαστικής χειρουργικής στη Μονάδα Εγκαυμάτων του Θριάσιου Νοσοκομείου, “η 34χρονη Ιωάννα ανησυχεί ιδιαίτερα για την πορεία των εγκαυμάτων που προκλήθηκαν από το βιτριόλι”.

Οι ψυχολόγοι “δεν της επιτρέπουν να δει ακόμη τον εαυτό της στον καθρέφτη, καθώς είναι ένα δύσκολο περιστατικό»! «Έχουμε κρατήσει τις ερωτήσεις στις πολύ πρακτικές, όπως πότε θα βγουν οι γάζες, τι θα κάνουμε μετά,ποια είναι η πορεία. Προφανώς και ανησυχεί για την πορεία, είναι ανθρώπινο και κατανοητό και προφανώς και εμείς δε μπορούμε να της πούμε πράγματα που ειναι ψέματα. Δε μπορούμε να της πούμε πώς θα είναι όπως ήταν πριν, το έχει καταλάβει, απλά δε χρειάζεται αυτή τη στιγμή να της το επαναλαμβάνουμε. Η ψυχολογία της είναι ιδιαίτερη, γιατί αυτό που της έχει συμβεί είναι απερίγραπτο», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Καλοφώνου.

Σύμφωνα με την κ. Καλοφώνου, οι έως τώρα επεμβάσεις ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, ωστόσο είναι ένα δύσκολο περιστατικό και εφ’ όρου ζωής θα βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση. «Μέχρι στιγμής μπορούμε να πούμε ότι κάθε μέρα την εξετάζουν γιατροί, ενώ είναι άγνωστο πότε θα πάρει εξιτήριο» δηλώνει η διευθύντρια.

Σύμφωνα με το ιατρικό προσωπικό που παρακολουθεί το θύμα, τα εγκαύματα είναι βαθιά στο πρόσωπο, στον τράχηλο και στα άνω άκρα. Το συνολικό ποσοστό εγκαύματος ήταν περίπου 18% και το βάθος ήταν στην πλειοψηφία του ολικού πάχους. Δηλαδή είχε καεί ολόκληρο το δέρμα. Το πρόσωπό της έχει χημικά εγκαύματα. Ήδη το Σάββατο η νεαρή γυναίκα υποβλήθηκε σε νέο χειρουργείο διάρκειας τριών ωρών για την κάλυψη των επιφανειών που υπέστησαν βαθιά εγκαύματα. Κατά την επέμβαση αφαιρέθηκε το καμένο δέρμα του προσώπου και αντικαταστάθηκε από υποκατάστατο δέρματος.

 

ΠΗΓΗ : europost.gr