Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση έκρυψε την τριμερή συνάντηση στο Βερολίνο

Η Κουμουνδούρου επιμένει στο γεγονός πως η ελληνική κυβέρνηση κράτησε κρυφή μία συνάντηση που έλαβε χώρα την ίδια χρονική στιγμή που βρισκόταν σε εξέλιξη το θέμα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί


Για μία ακόμη πολιτική εξόρμηση στην περιφέρεια (Ζάκυνθο-Κεφαλλονιά) ετοιμάζεται ο Αλέξης Τσίπρας, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καταγγέλλει την κυβέρνηση για μυστική διπλωματία σε σχέση με την τριμερή συνάντηση του Βερολίνου που αποκάλυψε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η Κουμουνδούρου παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να υποβαθμίσει την σημασία της τριμερούς, την οποία όπως λένε στελέχη της φαίνεται ότι δεν γνώριζε καν ο Ν. Δένδιας, επιμένει στο γεγονός πως η ελληνική κυβέρνηση κράτησε κρυφή μία συνάντηση που έλαβε χώρα την ίδια χρονική στιγμή που βρισκόταν σε εξέλιξη το θέμα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και παράλληλα μέλη της πρότειναν ως αντίδραση την λειτουργία ως μουσείου του σπιτιού του Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη.

«Η κατόπιν εορτής τριμερής μυστική συνάντηση που αποκαλύφθηκε από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, υπό την καθοδήγηση της Γερμανίας, δείχνει ότι η Τουρκία μόνο απομονωμένη δεν είναι και ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται πίσω από τις εξελίξεις» σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης επαναλαμβάνοντας ότι το Μαξίμου οφείλει να ενημερώσει άμεσα την αντιπολίτευση για το τί συζητήθηκε στην τριμερή. Δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει ζητήσει την ενεργοποίηση της δυνατότητας επιβολής κυρώσεων προς την Τουρκία όταν παραβιάζεται το Διεθνές Δίκαιο.

Εκ παραλλήλου ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συντηρεί ψηλά στην ατζέντα του το θέμα της καταβολής των αναδρομικών αξιώνοντας να δοθούν σε όλους τους συνταξιούχους χωρίς δικαστικές διαδικασίες. «Τα αναδρομικά πρέπει να επιστραφούν σε όλους τους συνταξιούχους και η η κυβέρνηση δεν πρέπει να τούς εμπλέξει επουδενί σε δικαστικές διαδικασίες αναγκάζοντάς τους σε δικαστικά έξοδα» σχολίασε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου επισημαίνοντας ότι το ΣτΕ επιβεβαίωσε την αντισυνταγματικότητα των οριζόντιων περικοπών που είχε κάνει στις συντάξεις ο κ. Βρούτσης και πάλι ως υπουργός Εργασίας της κυβέρνησης Σαμαρά.

Επιπλέον, αίτημα κατάθεσης εγγράφων σχετικά με το πόρισμα της επιτροπής Πισσαρίδη κατέθεσαν στη Βουλή 37 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία του τομεάρχη Οικονομίας Νίκου Παππά. Οι βουλευτές σημειώνουν μεταξύ άλλων πως επειδή σύμφωνα με δημοσιεύματα η εν λόγω επιτροπή προτείνει μείζονες αλλαγές, όπως η μετάβαση σε κεφαλαιοποιητικό σύστημα ασφάλισης (ιδιωτικοποίηση) κι επειδή η αξιοποίηση των πόρων του ταμείου ανάκαμψης υπερβαίνει τον χρονικό ορίζοντα αυτής της κυβέρνησης , οι αρμόδιοι υπουργοί Ανάπτυξης και Επικρατείας θα πρέπει να καταθέσουν στη Βουλή το πόρισμα Πισσαρίδη.

ethnos.gr