Ο αντιδήμαρχος Μ. Γιαννακόπουλος για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων

Σε δήλωση του αντιδημάρχου Δημοτικής Αστυνομίας και Λειτουργίας ΚΑΠΗ κ. Μάκη Γιαννακόπουλου για την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας επισημαίνονται τα εξής:

«Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου. Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν.

Oι άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας, αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της Ελληνικής Κοινωνίας. Παρά το ότι συνηθίζουμε να αναφερόμαστε σε αυτούς με τον όρο: «οι απόμαχοι της ζωής», οι ηλικιωμένοι σήμερα συμβάλλουν αποφασιστικά στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, αφού στην  εποχή μας παίζουν έναν ολοένα σημαντικότερο ρόλο μέσω του εθελοντικού έργου τους, της μετάδοσης των εμπειριών και των γνώσεών τους.

Η Ελληνική Κοινωνία και η Ελληνική Πολιτεία, έχουν βαθύτατη υποχρέωση απέναντι στους ανθρώπους αυτούς, όχι μόνο για τη συνεχιζόμενη προσφορά τους, αλλά και για λόγους ευαισθησίας απέναντι σε μια ομάδα πολιτών που καθίστανται εκ των πραγμάτων όλο και πιο αδύναμοι. Έχουμε, λοιπόν, όλοι την υποχρέωση να φροντίζουμε για την ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωσή τους.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας θα ήθελα να εκφράσω, στα μέλη των ΚΑΠΗ αλλά και σε κάθε ηλικιωμένο συμπολίτη και συμπολίτισσά μας, την αγάπη, τον σεβασμό μας αλλά και ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα μας πρόσφεραν και συνεχίζουν να μας προσφέρουν με την ευχή να είναι πάντα καλά.

Τέλος θέλω να διαβεβαιώσω ότι η φροντίδα μας θα συνεχίσει να είναι ουσιαστική και διαρκής αναδεικνύοντας έτσι το χρέος του σεβασμού, της αγάπης και της στοργής μας,  δεδομένου ότι κατά τη δύσκολη περίοδο  της πανδημίας, τα ΚΑΠΗ εξακολουθούν να προσφέρουν συναισθηματική και ιατροφαρμακευτική υποστήριξη στους ηλικιωμένους».