“Μπόρατ 2”: Ο Σάσα Μπάρον Κοέν επιστρέφει με νέα ταινία μετά από 14 χρόνια

Η απολαυστική κωμωδία “Μπόρατ” του Σάσα Μπάρον Κόεν, η οποία κυκλοφόρησε πριν 14 χρόνια, κατέκτησε μια Χρυσή Σφαίρα και κέρδισε πάνω από 262 εκατ. δολάρια στο παγκόσμιο box office, επιστρέφει.

 

Σύμφωνα με δημοσιεύμα του Collider, ο Σάσα Μπάρον Κόεν έχει ήδη γυρίσει το σίκουελ του Μπόρατ και το προβάλει ήδη σε επιλεγμένους παράγοντες της βιομηχανίας του κινηματογράφου. Τα γυρίσματα της νέας ταινίας λέγεται ότι έγιναν κάτω από άκρα μυστικότητα, αν και πολλές αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήθελαν τον Σάσα Μπάρον Κοέν να εμφανίζεται ντυμένος ως Μπόρατ σε κάποια ακροδεξιά συγκέντρωση στις ΗΠΑ, πείθοντας το πλήθος να τραγουδήσει μαζί του ένα ρατσιστικό τραγούδι.

Στην πρώτη ταινία, η οποία απαγορεύτηκε στις περισσότερες αραβικές χώρες, ενώ δεν έλαβε θερμής υποδοχής από την Ρωσία και το Καζακστάν, ο Κόεν υποδύεται τον Μπόρατ, ο οποίος ταξιδεύει στις ΗΠΑ σαν ρεπόρτερ της τηλεόρασης του Καζακστάν για να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του μπλέκει σε τραγελαφικές καταστάσεις προσπαθώντας να κατανοήσει την αμερικανική κουλτούρα. Ξεγελάει διάφορους αμερικανούς που δεν καταλαβαίνουν ότι πρόκειται για φάρσα, και καταλήγει να κυνηγάει την Πάμελα Αντερσον, η οποία αρνείται να τον παντρευτεί.

 

Όσον αφορά το σίκουελ, οι πηγές του δημοσιεύματος αναφέρουν πως διαδραματίζεται στην σύγχρονη εποχή και ο Μπόρατ δεν είναι πια η άγνωστη περσόνα που υπήρξε στην ταινία του 2006. Ο δημοσιογράφος/παρουσιαστής έχει γίνει πλέον πολύ διάσημος και συνεχώς προσπαθεί να κρατήσει την ταυτότητα μυστική με μεταμφιέσεις και ινκόγκνιτο συνεντεύξεις.

Μια πηγή του Collider ανέφερε ότι “ο Κοέν παίζει τον Μπόρατ που παίζει τον Κοέν”, αλλά μετά τη δημοσίευση αυτής της πληροφορίας, μία άλλη πηγή υποστήριξε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, επιβεβαιώνοντας ωστόσο την ύπαρξη της ταινίας.

Δεν έχει γίνει γνωστό ποιοι πρωταγωνιστούν στο νέο Μπόρατ, ενώ δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν πίσω χρηματοδότηση της ταινίας βρίσκεται κάποια πλατφόρμα streaming.

Δείτε το τρέιλερ της πρώτης ταινίας: