«Μαύρος» χειμώνας για την εστίαση: Τι θα γίνει με καφετέριες, εστιατόρια - Δεν θα ανοίξουν τα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης

Η επαναλειτουργία της εστίασης, μετά το δεύτερο εθνικό lockdown που είναι σε ισχύ για τη νόσο COVID-19, αναδεικνύεται σε δυσεπίλυτο γρίφο με τον Στέλιο Πέτσα να δίνει τις πρώτες πληροφορίες.

Το δεύτερο εθνικό lockdown για τη νόσο COVID-19 είναι σε εφαρμογή, αλλά η κυβέρνηση σχεδιάζει τον τρόπο επαναλειτουργίας των καταστημάτων της εστίασης πριν από τα Χριστούγεννα.
Πέτσας: Τα εστιατόρια και τα καφέ θα ανοίξουν με κανόνες και ωράριο
Ο Στέλιος Πέτσας, κυβερνητικός εκπρόσωπος, δήλωσε, την Τετάρτη (18/11), πως «τα εστιατόρια και τα καφέ είναι στον σχεδιασμό μας να ανοίξουν τα Χριστούγεννα με κανόνες και ωράριο».

Συγκεκριμένα, ο Πέτσας ανέφερε στον ΣΚΑΪ το εξής:

«Τα σχολεία έχουν ένα χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο και θα είναι στο πρώτο "κύμα" των δραστηριοτήτων που θα ανοίξουν, καθώς και το λιανεμπόριο που δεν έχει δείξει να σχετίζεται πολύ με αυξημένη υπερμετάδοση, ενώ η εστίαση και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα είναι προς το τέλος. Αν αυτό είναι σταδιακό και πόσο θα μεσολαβεί από τη μια φάση στην άλλη, θα το δούμε και θα το ανακοινώσουμε έγκαιρα».
Δεν θα ανοίξουν τα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης
Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο Πέτσας αποκάλυψε πως είναι δύσκολη η επαναλειτουργία των μπαρ και των κέντρων διασκέδασης εφόσον είναι σημεία με συγχρωτισμό.

Χαρακτηριστικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε:

«Όπου υπάρχουν όρθιοι και συγχρωτισμός, μπαρ και κέντρα διασκέδασης, είναι δύσκολο να ανοίξουν».