''Λούκουλλος'' ουζερί-ταβέρνα, ένα όνομα, μία ιστορία από το 1985

Ο ''Λούκουλλος'' ουζερί-ταβέρνα είναι ολόκληρος μια ιστορία

από μόνος του για την πόλη της Λάρισας.

 

Και μόνο ότι είναι στον χώρο από το 1985, λέει τόσα πολλά και δεν είναι σίγουρα τυχαίο.

Η ιστορία ξεκίνησε στην οδό Μανωλάκη με έναν στενό χώρο, που μετά μεγάλωσε και με τον διπλανό χώρο και με το ωραίο παταράκι. Τα τελευταία χρόνια τον βρίσκουμε στην οδό Βενιζέλου 129, στο κομμάτι της που είναι πεζόδρομος, σχεδόν απέναντι από το Α' Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας, σε μια τοποθεσία πολύ όμορφη.

Ο χώρος είναι ντυμένος ολόκληρος με τους παλιούς ρεμπέτες και ρεμπέτισσες, έχει πατάρι και υπάρχει και ένα μικρό κομμάτι του μαγαζιού, που λέγεται ''το κουτούκι'' μας. Τις ημέρες με καλό καιρό ο χώρος έξω στον πεζόδρομο είναι μαγικός με το Αρχαίο Θέατρο δίπλα.

Ο Θεολόγης είναι η ψυχή του Λούκουλλου. Βρίσκεται παντού και πάντα στο μαγαζί. Στην κουζίνα, στον έλεγχο, αναμεμειγμένος στις παρέες. 35 χρόνια μαγαζί δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Και τι μαγαζί. Από τα αγαπημένα της πόλης και όχι μόνο.

Η ημέρα ξεκινάει το μεσημέρι με τσιπουράκι. Ο Λούκουλλος παράγει και το δικό του τσίπουρο διπλής απόσταξης. Οι μεζέδες απίστευτοι, είναι απλά μεζέδες ''Λούκουλλου''!!! Τα πιάτα του μενού είναι τόσα πολλά και τόσο εκλεκτά, που θα σε δυσκολέψουν σίγουρα. Αλλά θα φύγεις χορτασμένος και πολύ ικανοποιημένος από όλα.

Το βραδάκι μπορείτε να απολαύσετε κάποιο από τα κυρίως πιάτα, που είναι όλα ένα κι' ένα. Προσεγμένο φαγητό, όμορφο περιβάλλον, περιποίηση, σημασία στον πελάτη-φίλο. Γιατί ο Λούκουλλος έχει πια φίλους, όχι πελάτες.

Τα live του έχουν γράψει ιστορία. Πολύ γλέντι, πολύ διασκέδαση, πολύ χαρτοπετσετοπόλεμος!!!

 

*η αίθουσα διατίθεται για χορούς συλλόγων, συνεστιάσεις, κοπές πίτας, εταιρικές συγκεντρώσεις κλπ.

ΛΟΥΚΟΥΛΛΟΣ - Ουζερί-ταβέρνα

Βενιζέλου 129, Λάρισα.

Τηλ. 2410 53 26 72.

ΠΗΓΗ: larissorama.gr