Το σωματείο της Λάρισας που πλήρωσε 1.000€ πρόστιμο κι έβγαλε και κέρδος (!!!) Τι λένε υγειονομικές αρχές και ΕΠΣΛ;

Διαβάζουμε προχθές Παρασκευή την είδηση ότι "το πρώτο πρόστιμο για παράβαση υγειονομικού πρωτοκόλλου σε λαρισινή αθλητική ομάδα βεβαιώθηκε την περασμένη Κυριακή από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, ύψους 1.000 ευρώ".

Στη συνέχεια το εν λόγω άρθρο δεν αναφέρει ούτε την ομάδα, ούτε τον λόγο για τον οποίο επιβλήθηκε το πρόστιμο, τι ακριβώς συνέβη δηλαδή, παρά μόνο το τι προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο για τα 80 άτομα μάξιμουμ στις κερκίδες και πόσο αυστηρή ήταν η αστυνομία της Τσαριτσάνης στον αγώνα του Οικονόμου.

Απορούμε, σκεφτόμαστε πως το πετσόκοψαν έτσι το έρμο το σωματείο κι επειδή, δημοσιογράφοι είμαστε, το ψάχνουμε λίγο παραπάνω.

Κι ανακαλύπτουμε ότι το σωματείο αυτό είναι ο Αετός Μακρυχωρίου, νεοφώτιστος στη Γ' Εθνική κι όπως αποτυπώνεται στη φωτογραφία, αυτή ήταν η εικόνα των κερκίδων του γηπέδου του λίγο πριν την έναρξη της πρεμιέρας με αντίπαλο τον Ηρακλή Λάρισας.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Μαθαίνουμε μάλιστα ότι στην εξέλιξη του αγώνα βρέθηκαν και 300 και 400 και 500 για κάποιους άτομα, σ' ένα τοπικό ντέρμπι με εύλογο ενδιαφέρον κι ότι κόπηκαν και εισιτήρια των 10 ευρώ.

Και κάνουμε τον μέσο λογαριασμό: 400Χ10=4.000€, μείον 1.000€ το πρόστιμο, πιάνουμε το +3.000€, που σημαίνει πως το σωματείο έβγαλε και κέρδος!

Ακόμα χειρότερα, οι πληροφορίες λένε ότι στο γήπεδο βρίσκονταν και στελέχη της αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, όπως και της ΕΠΣΛ, που κατ' απαίτηση του ΕΟΔΥ εκδίδουν τις εγκυκλίους για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Αντιλαμβανόμενοι ότι τα ερασιτεχνικά σωματεία διάγουν δύσκολες μέρες και χρειάζονται ως μάννα εξ ουρανού την οικονομική ανάσα που προσφέρουν οι φίλαθλοι, αλλά και δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν σε όλη τη χώρα λόγω κορονοϊού, αναρωτιόμαστε:

Ποιό είναι το μήνυμα που περνάει τόσο η εικόνα, όσο κι ο λογαριασμός που κάναμε πιο πάνω, συμπεριλαμβανομένου του προστίμου, στο σύνολο των ερασιτεχνικών σωματειων αλλά και των φιλάθλων;

Μήπως να σοβαρευτούμε λίγο περισσότερο και να δουν οι ιθύνοντες άλλο τρόπο αντιμετώπισης των καταστάσεων, λιγότερο επικίνδυνο και προκλητικό;