ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ: Αυτό καραντίνα ΔΕΝ είναι !!!! ( Δείτε φωτο )

Συναγερμός έχει σημάνει από χθές το βράδυ στις υγειονομικές αρχές και την Πολιτική Προστασία, αλλά και σε όλη τη χώρα, μετά τη διαπίστωση τουλάχιστον 20 κρουσμάτων κορωνοϊού στον οικισμό Ρομά, στη Ν. Σμύρνη της Λάρισας.

Μετά την ιχνηλάτιση του χθεσινού θετικού κρούσματος, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά που έρχεται σήμερα στην πόλη μας, με σύμφωνη γνώμη του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κατόπιν επικοινωνίας με τον Περιφερειάρχη και το Δήμαρχο Λάρισας, αποφασίστηκε η κήρυξη σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του οικισμού.

Ένα πρωτόγνωρο αλλά επιβεβλημένο μέτρο, που κίνησε την δημοσιογραφική μου περιέργεια, γι’ αυτό και αποφάσισα σήμερα να επισκεφθώ τον οικισμό, προκειμένου να δω «ιδίοις όμμασι», τι είναι τέλος πάντων αυτή η … «ακραία καραντίνα» και η κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενός οικισμού .

Ξεκίνησα λοιπόν την διαδρομή μου από την παλαιά εθνική οδό Λάρισας – Θεσσαλονίκης, όπου στο μικρό γεφυράκι μετά την 110 Π.Μ. υπήρχε ένα περιπολικό με δύο αστυνομικούς μπροστά από μία κόκκινη κορδέλα.

Λίγο πιο κάτω ένας παράδρομος με μία κόκκινη κορδέλα χωρίς την παρουσία αστυνομικών.

Παρακάτω ένας ακόμη δρόμος, λίγο μεγαλύτερος, που οδηγεί στον οικισμό, χωρίς κορδέλα και χωρίς αστυνομικούς. Μεγάλη έκπληξη, τουλάχιστον για μένα.

Είναι δυνατόν;

Αφύλακτος εντελώς, ένας δρόμος που οδηγεί μέσα στην καρδιά του οικισμού;


ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ;


Προχωρώ προς την άλλη πλευρά, από την οδό Σωκράτους, για να δω από κει τι γίνεται.

Όλη η Σωκράτους ελεύθερη και προσβάσιμη.

Στο ύψος του σουπερ μάρκετ «Γαλαξίας» ασυνήθιστα μεγάλη κίνηση.

Αρκετές γυναίκες με την παραδοσιακή φορεσιά των Ρομά, περνούσαν απέναντι στο μάρκετ, ενώ στο φαρμακείο δίπλα, υπήρχε ουρά τουλάχιστον δέκα ρομά!!

Όλα αυτά δε, διαδραματίζονται, καθώς οι άνθρωποι αυτοί , έφυγαν από τον δήθεν οριοθετημένο τόπο καραντίνας !!


ΠΩΣ ΕΦΥΓΑΝ ;
ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ Ή ΔΕΝ ΤΟ ΕΜΠΟΔΙΣΑΝ ;
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ? ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ; ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ;


Λίγο πιο πάνω ένας δρόμος που οδηγεί στον οικισμό, χωρίς αστυνομικούς, με μόνο μία κόκκινη κορδέλα και ένα λευκό φορτηγάκι, έτοιμο να την παραβιάσει.

Την ίδια στιγμή ένα περιπολικό της αστυνομίας εντελώς τυχαία σταματά μπροστά του. Το συγκεκριμένο άτομο, αφού λογόφερε με τους αστυνομικούς σε έντονο τόνο, του στυλ, πρέπει να πάω στο φαρμακείο, έκανε πίσω και έφυγε αφού οι αστυνομικοί ήταν ανένδοτοι, «δεν μπορείς να βγεις από την καραντίνα».

Λίγο πιο πάνω, οι δρόμοι μέχρι το ανάχωμα, απ’ τους οποίους θα μπορούσε στην συνέχεια να βγει ο νεαρός, είχαν από μία κόκκινη κορδέλα.
Κάτι δεν μου κάθεται καλά, και ξαναγυρνάω πίσω. Στο ύψος του σούπερ μάρκετ ΑS μπαίνω δεξιά και φθάνω μπροστά στο σχολείο.
Εκεί πλήθος δημοσιογράφων και κάμεραμαν συζητάνε με τον πρόεδρο του τοπικού διαμερισμάτος κ. Παϊτέρη, ενώ ισχυρή αστυνομική δύναμη παρακολουθεί διακριτικά.

Κοιτάω πίσω του και τι να δω;

Χαμός από κόσμο έξω στο δρόμο, κάποιοι χειρονομούσαν και κορόιδευαν τους δημοσιογράφους, ενώ οι περισσότεροι γελούσαν μεταξύ τους, τα παιδιά δίπλα τους έπαιζαν αμέριμνα….

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ; ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ;


Πηγαίνω με το αυτοκίνητο προς την γέφυρα, εκεί όπου θα ξεκίναγε ο μαζικός έλεγχος και τα τεστ των υγειονομικών συνεργείων.

Στους παράπλευρους δρόμους, κόκκινες κορδέλες και οι γειτόνισσες απ’ την μία πλευρά της …καραντίνας και από την άλλη πλευρά της …καραντίνας έστησαν καλό κουτσομπολιό, σαν να μην συνέβαινε τίποτα.

Στην μέσα πλευρά της υποτιθέμενης καραντίνας η κίνηση πέραν του δέοντος μεγάλη, με τους πολίτες του οικισμού να συζητούν τις εξελίξεις σαν να μην συνέβαινε τίποτα.

Πιο κάτω, τα συνεργεία προσπαθούσαν να ετοιμαστούν για τους ελέγχους. Υπάρχει λόγος; Δεν είμαι σίγουρος.
Η ζωή στην Νέα Σμύρνη, κυλάει φυσιολογικά.

Αυτό σίγουρα καραντίνα ΔΕΝ είναι.

Άρα, να μας φυλάει ο καλός Θεός, γιατί μόνοι μας να φυλαχτούμε μάλλον δεν μπορούμε.

Χρήστος Κ. Τσιάτας

 

 Η ζωή συνεχίζεται ...σα να μην τρέχει τίποτα

 

Τίποτα.

 

Τίποτα όμως.

 

 

Ο ηλικιωμένος εντός ορίων καραντίνας.

 

Μόλις φύγαν οι αστυνομικοί, ο ηλικιωμένος ...ΕΚΤΟΣ ορίων καραντίνας.

 

 

 

Λίγο πιο πάνω. ΑΥΤΟ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.