Ευχάριστα τα νέα! Μετά τα 40 είναι η εποχή των αλλαγών.....!

Μπαίνοντας στα 40, κάτι σαν να αλλάζει στη ζωή πολλών ανθρώπων. τι συμβαινει και πολλοί 40ρηδες αισθάνονται ανεξήγητα ανήσυχοι, θλιμμένοι ή κουρασμένοι;

H πιθανότητα μιας εσωτερικής αναστάτωσης αυξάνει όταν τα χρόνια που έχουμε ακόμη να ζήσουμε είναι λιγότερα από αυτά που έχουμε ήδη ζήσει. Kαι όμως, αυτή η περίοδος της ζωής κρύβει ευκαιρίες που, αν τις αναγνωρίσουμε, θα μας βοηθήσουν να στήσουμε γερά θεμέλια για τα χρόνια που ακολουθούν.

O πρώτος απολογισμός της ζωής

Σε αυτή τη φάση της ζωής προετοιμάζεται μια σημαντική αλλαγή της ανθρώπινης ψυχής

Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι, όταν φτάσουν στην αρχή της περιόδου της ζωής που συνηθίζουμε να ονομάζουμε «μέση ηλικία», βρίσκονται αντιμέτωποι με κάτι παρόμοιο: Eκεί που είναι πάνω στο απόγειο της ζωής τους, στα «καλύτερά τους χρόνια», αρχίζουν να μην αισθάνονται καλά, να μην είναι ικανοποιημένοι, να τα βλέπουν «σκούρα». Πολλοί κάνουν τον πρώτο «απολογισμό» και βασανίζονται από προβληματισμούς και αμφισβητήσεις:

Τα 40 είναι η εποχή των αλλαγών, όπου επικεντρωνόμαστε στο να είμαστε περισσότερο ευτυχισμένοι και αφήνουμε πολλά πράγματα στην άκρη. Γι αυτό και παρακάτω θα δείτε 4 πράγματα που θα σταματήσετε να ανησυχείτε σε αυτήν την ηλικία.

Δεν έχετε ανάγκη από επιβεβαίωση

Σε αυτήν την ηλικία, έχετε ήδη μάθει πολλά για το πώς λειτουργούν οι σχέσεις και καταλαβαίνετε ότι δεν έχετε ανάγκη να ζητάτε την έγκριση και την επικύρωση από άλλους ανθρώπους. Και φυσικά αν δεν νιώθετε άνετα με κάποιον, φεύγετε χωρίς ενδοιασμούς.

Δεν σας απασχολούν οι τοξικοί άνθρωποι.

Η ανοχή των δυστυχισμένων σχέσεων φέρνει μόνο άγχος και πίκρα. Στα 40, δεν θέλετε πλέον να νιώθετε άσκημα. Έχετε περάσει πολλά και τώρα είναι η ώρα να έχετε κοντά σας ανθρώπους που σας αγαπάνε πραγματικά και να διώξετε τις τοξικές σχέσεις.

Δεν σας απασχολεί η κριτική των άλλων.

Για μερικούς ανθρώπους, δεν θα είναι ποτέ αρκετό, ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθείτε. Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά μαθήματα που μάθατε με το πέρασμα του χρόνου και που θα τηρήσετε στην υπόλοιπη ζωή σας. Στην ηλικία των 40 έχετε μάθει να φιλτράρετε αυτά που σας λένε και αναγνωρίζετε ότι η κριτική ενός ατόμου δεν αντικατοπτρίζει το ποιοι είστε.

Δεν φοβάστε να πείτε όχι.

Πολλές φορές στη ζωή, αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να πούμε «ναι» όταν θέλουμε να πούμε «όχι», είτε για να ευχαριστήσουμε κάποιον, είτε για να διατηρήσουμε μια σχέση. Αλλά στα 40 αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η ψυχική υγεία και όχι να ευχαριστούμε τους άλλους.

Στην ηλικία των 40 νιώθετε αρκετά άνετα με τον εαυτό σας και κάνετε ό,τι σας κάνει ευτυχισμένους.