24 Οκτωβρίου, 2020

live

patsiaouras

Ροή Ειδήσεων

Μελίνα Μερκούρη: 100 χρόνια από τη γέννησή της- Το 2020 είναι αφιερωμένο στην «τελευταία Ελληνίδα θεά» και τη «γυναίκα- φλόγα»

Θα τη θυμόμαστε για πάντα ως την «τελευταία Ελληνίδα θεά» και τη «γυναίκα- φλόγα», γιατί όλη της η ζωή ήταν γεμάτη όνειρα, ελπίδες, αγωνίες και αγώνες.

Η 22η Σεπτεμβρίου έχει θεσπιστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα των Χόμπιτ! Πώς προέκυψε αυτό και, το κυριότερο, πώς θα το γιορτάσετε....;

22 Σεπτεμβρίου. Γιορτάζουν η Ζωγραφιά, ο Λοΐζος, η Λουίζα, ο Φωκάς, ο Φώκιος, ο Φώκης, η Φωκία, η Φωκίνα –αλλά όχι οι φώκιες. Παράλληλα είναι και η Ευρωπαϊκή Μέρα Μετακινήσεων (Μέρα χωρίς Αυτοκίνητο) όμως τίποτε απ’ όλα αυτά δεν πιάνει μία μπροστά στην πραγματικά μεγαλειώδη γιορτή της ημέρας.

17 Οκτωβρίου Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας - Ο κορονοϊός "απειλεί" με ακραία φτώχεια έως 150 εκατ. ανθρώπους!

Οι άνθρωποι που ζουν στη φτώχεια πρέπει να αποτελούν μέρος της λύσης....«Ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι περιθωριοποιημένοι, οι αποκλεισμένοι, οι φτωχοί φοβούνται πως δεν θα έχουν στέγη, πως τα παιδιά τους δεν θα έχουν τίποτα να φάνε, πως θα τους σκοτώσει κάποια σφαίρα ή πως θα συλληφθούν αυθαίρετα. Η Διεθνής Αμνηστία πιστεύει πως είναι καιρός η υφήλιος να δεσμευθεί ώστε να τερματίσει την ανασφάλεια, τον αποκλεισμό και τη σιωπή όσων ζουν στη φτώχεια. Η φτώχεια δεν είναι αναπόφευκτη και μπορεί να εξαλειφθεί, αλλά για να τα καταφέρουμε πρέπει να καταλάβουμε πως το να είσαι φτωχός σημαίνει έλλειψη ελευθερίας και δικαιοσύνης», δήλωσε ο Διευθυντής του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας Δημήτρης Μπότσος.

21 Σεπτεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης: Οι πρώτες πορείες και η ιστορία του παγκόσμιου σήματος της ειρήνης [εικόνες]

Η Διεθνής Ημέρα Ειρήνης καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ το 1981 και από το 2001 γιορτάζεται στις 21 Σεπτεμβρίου. Στόχος της Ημέρας είναι να διαδώσει και να δυναμώσει τα ιδανικά της ειρήνης ανάμεσα στα έθνη και να αποτρέψει την βία.

10 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας : "Ποιο συναίσθημα κρύβει η μάσκα σου...;" Η επίδραση του covid-19 στην Ψυχική μας Υγεία!

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020 γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας με διαφορετικό σύνθημα: «Ποιο συναίσθημα κρύβει η μάσκα σου; Είναι ΟΚ να μην είσαι ΟΚ. Μίλα για όσα νιώθεις.».

Δικαίωμά σου να μη συμπαθείς τα ζώα, υποχρέωσή σου να τα σέβεσαι!

Αν και έχω καταλάβει αρκετά στην ζωή μου, ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω τι είδους διαστροφή κουβαλάνε οι άνθρωποι που βασανίζουν ζώα και παιδιά. Πόσα κόμπλεξ κατωτερότητας μπορεί να έχουν για να προσπαθούν να επιβληθούν μ'αυτο τον τρόπο, σ'αυτα τα αδύναμα πλάσματα; Πόση σαπίλα μπορεί να κουβαλάν στην ψυχή τους;