Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023
2410 67 1964
[email protected]
Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος
Πατσιαούρας
  • Τελευταία Νέα
  • Λάρισα
  • Θεσσαλία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Lifestyle
  • Κορωνοϊός – Real time
No Result
View All Result
  • Τελευταία Νέα
  • Λάρισα
  • Θεσσαλία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Lifestyle
  • Κορωνοϊός – Real time
No Result
View All Result
Pressing.gr - mobile

Λάρισα: Καταδικάστηκαν και στο Εφετείο οι εμπλεκόμενοι σε ληστεία με θάνατο ηλικιωμένου

11 Ιανουαρίου 2023
in Λάρισα
A A
Λάρισα: Καταδικάστηκαν και στο Εφετείο οι εμπλεκόμενοι σε ληστεία με θάνατο ηλικιωμένου

Του Κωνσταντίνου Κοντοκώστα

Με τις αγορεύσεις του εισαγγελέα, της πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης καθώς και τον επιμερισμό των ποινών ολοκληρώθηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας η δίκη των πέντε κατηγορούμενων για την ληστεία στο Βόλο το 2016 όπου έχασε τη ζωή του ένας 92χρονος. Για τη πράξη της θανατηφόρας βαριάς σκοπούμενης βλάβης κατά συναυτουργία και για τη πράξη της απόπειρας ληστείας τελεσθείσα με ιδιαίτερη σκληρότητα κατά συναυτουργία καταδικάστηκαν σε συνολική ποινή φυλάκισης 9 ετών τρία άτομα μεταξύ των οποίων και ένας πρώην αξιωματικός. Σε ποινή φυλάκισης 4 ετών για την απλή απόπειρα ληστείας καταδικάστηκαν άλλα δύο άτομα.

Θύμα ένας 92χρονος

Θυμίζουμε ότι το συμβάν που συντάραξε τότε τον Βόλο σημειώθηκε στις 12 Απριλίου του 2016.  Στη ληστεία συμμετείχαν πέντε ημεδαποί, τρεις εκ των οποίων Ρομά.  Δύο από τους τρεις Ρομά ηλικίας εκείνη τη χρονιά 57 και 63 ετών κρατούσαν τσίλιες έξω από το σπίτι του 92χρονου πρώην τραπεζικού υπαλλήλου που έβαλαν στο στόχαστρο οι δράστες. Στο σπίτι εισήλθε ο τρίτος Ρομά μαζί με τους δύο Έλληνες και αφού αντίκρισαν τον ηλικιωμένο τον ακινητοποίησαν δένοντάς και φιμώνοντας τον. Ο ηλικιωμένος που είχε ήδη βεβαρυμμένο ιατρικό ιστορικό, στη προσπάθεια του να λυθεί, υπέστη θανατηφόρα τραύματα στον πνεύμονά του. Το άψυχο σώμα του 92χρονου βρήκε σε αποθήκη στην αυλή του σπιτιού του, ο εγγονός του. Μερικές ημέρες αργότερα οι πέντε δράστες ταυτοποιήθηκαν από την αστυνομία καθώς στο σπίτι του ηλικιωμένου είχε βρεθεί DNA και αποτυπώματα που άφησαν οι δράστες στην προσπάθεια τους να εντοπίσουν χρήματα.

Μετατροπή της ανθρωποκτονίας

Οι δράστες είχαν παραπεμφθεί αρχικά  στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου με κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία αλλά το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρδίτσας όπου έγινε η πρωτοβάθμια δίκη το 2017, αποφάσισε τη μετατροπή της κατηγορίας μετά από πρόταση του εισαγγελέα από ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη θανατηφόρα και για απόπειρα ληστείας. Οι ποινές που είχαν δοθεί τότε στους δράστες ήταν ποινή κάθειρξης 19 ετών στον 39χρονο Ρομά, ποινή κάθειρξης 15 ετών στον 34χρονο Έλληνα και ποινή κάθειρξης 15 ετών στον 41χρονο Έλληνα. Και για τους τρεις το Δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Για τους άλλους δύο κατηγορούμενος Ρομά- τσιλιαδόρους- το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 12 χρόνων με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, υπό την προϋπόθεση της καταβολής χρηματικής εγγύησης 3.000 ευρώ.

Η δευτεροβάθμια δίκη

Το 2022 ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας με την τελευταία δικάσιμο να πραγματοποιείται σήμερα όπου το δικαστήριο αποφάσισε και σε δεύτερο βαθμό την καταδίκη των τριών κατηγορουμένων που εισέβαλλαν στο σπίτι του 92χρονου, επιβάλλοντας τους συνολική ποινή φυλάκισης 9 έτη για τη πράξη της θανατηφόρας βαριάς σκοπούμενης βλάβης κατά συναυτουργία και για τη πράξη της απόπειρας ληστείας τελεσθείσα με ιδιαίτερη σκληρότητα κατά συναυτουργία. Για τους άλλους δύο κατηγορούμενους – τσιλιαδόρους- το δικαστήριο αποφάσισε την αθώωση τους για την πράξη της θανατηφόρας βαριάς σκοπούμενης βλάβης κατά συναυτουργία και την ενοχή τους για την πράξη της απλής απόπειρα ληστείας επιβάλλοντας τους ποινή φυλάκισης 4 ετών μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως.

ΠΗΓΗ: larissanet.gr

ShareTweetSharePinSendSend

Παρόμοια άρθρα

Θεσσαλονίκη: Επίθεση σε μπαρ στο κέντρο της πόλης – Χτύπησαν με ρόπαλα τον πορτιέρη

Έκλεβαν λάστιχα ποτίσματος από χωράφια στον Δ. Κιλελέρ

20 Μαρτίου 2023
Δ. Λαρισαίων: Λειτουργία λαϊκών αγορών λόγω αργίας 25ης Μαρτίου

Δ. Λαρισαίων: Λειτουργία λαϊκών αγορών λόγω αργίας 25ης Μαρτίου

20 Μαρτίου 2023
Μαθητές του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Λάρισας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δ. Λαρισαίων

Μαθητές του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Λάρισας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δ. Λαρισαίων

20 Μαρτίου 2023
Κόκκαλης: Προϋπολογισμός δύο ταχυτήτων, ευνοεί τους αριθμούς όχι την κοινωνική πλειοψηφία

Κόκκαλης σε Χατζηδάκη: Εργασιακή απαξίωση των υπαλλήλων της Τράπεζας Πειραιώς στη Λάρισα

20 Μαρτίου 2023
SOS Τροχαία Εγκλήματα: Ανακοινώστε τα ονόματα των νεκρών στα Τέμπη

SOS Τροχαία Εγκλήματα: Ανακοινώστε τα ονόματα των νεκρών στα Τέμπη

20 Μαρτίου 2023
Λάρισα: Διαβάσεις «παγίδες θανάτου» – Εγκαταλελειμμένες και χωρίς μέτρα ασφαλείας

Λάρισα: Διαβάσεις «παγίδες θανάτου» – Εγκαταλελειμμένες και χωρίς μέτρα ασφαλείας

19 Μαρτίου 2023
Pressing.gr

Μέλος του eMedia. A.M.: 13861

© 2022 Pressing.gr. All rights reserved. Developed by Iris Design.

Δείτε ακόμα:

  • Σχετικά με εμάς
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακολουθήστε μας:

No Result
View All Result
  • Τελευταία Νέα
  • Ακούστε Ζωντανά
  • Λάρισα
  • Δήμοι
  • Θεσσαλία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Ταξίδια
  • Υγεία
  • Μόνιμες στήλες
    • Άστρα / Ζώδια
    • Σαν σήμερα
    • Εορτολόγιο
    • Κηδείες
    • Πρωτοσέλιδα πολιτικών εφημερίδων
    • Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων
    • Viral videos
  • Pressing 90.1
    • Ανακοινώσεις
    • Τα νέα του Pressing 90.1
    • Ηχητικά
    • Video
  • Διασκέδαση
    • Εκδηλώσεις
    • Σινεμά
    • Φαγητό / Ποτό
  • Απόψεις
    • Χρήστος Τσιάτας
    • Γεωργία Σβάρνα
    • Χρήστος Τσούμαρης
  • Σχόλια
    • Sports & the Larissa City
    • Tsoum box στα χρόνια του Κορωνοϊού
    • Jet Lag
  • Περισσότερα
    • Οικονομία
    • Συνεντεύξεις
    • Επιχειρήσεις
    • Τεχνολογία
    • Lifestyle
    • Πολιτισμός
    • Αυτοκίνητο
    • Ρετρό
    • Τα παιδία παίζει
    • Ο Σεφ προτείνει
    • Γεύσεις
    • Sex
    • Οι φίλοι μας τα ζώα
    • Το βήμα του πολίτη
    • Θέσεις Εργασίας
    • Media

Μέλος του eMedia. A.M.: 13861

© 2022 Pressing.gr. All rights reserved. Developed by Iris Design.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτή τη σελιδα, δίνετε τη συγκατάθεσή σας. Επισκεφτείτε τη σελίδα Πολιτική Απορρήτου.