Τρίτη 9 Μαρτίου 2021
2410 67 1964
[email protected]
Pressing.gr - Ειδήσεις - Λάρισα - Ελλάδα - Κόσμος
Πατσιαούρας
  • Τελευταία Νέα
  • Λάρισα
  • Θεσσαλία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Lifestyle
  • Κορωνοϊός – Real time
Χωρίς Αποτέλεσμα
View All Result
  • Τελευταία Νέα
  • Λάρισα
  • Θεσσαλία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Lifestyle
  • Κορωνοϊός – Real time
Χωρίς Αποτέλεσμα
View All Result
Pressing.gr - mobile

Ε. Λιακούλη: «Τα Πρακτορεία του ΟΠΑΠ, πως θα ζήσουν;»

27 Ιανουαρίου 2021, 21:40
κατ.: Λάρισα
A A
Ε. Λιακούλη: «Άμεσος εμβολιασμός των  εργαζομένων στο πρόγραμμα ‘’Βοήθεια στο Σπίτι’’»

Ερώτηση παρέμβαση προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κατέθεσε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, σε σχέση με την ανάγκη άμεσης στήριξης των Πρακτορείων του ΟΠΑΠ, τα οποία συγκαταλέγονται στις επιχειρήσεις, που πραγματικά «στενάζουν» υπό το βάρος των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως επισημαίνει η Λαρισαία βουλευτής στο κείμενο της ερώτησής της:

«Μεταξύ των επιχειρηματιών που με μεγάλη προσπάθεια προσπαθούν να επιβιώσουν κατά τους τελευταίους δέκα μήνες της πανδημίας του covid-19 και των συνεπακόλουθων lockdowns είναι και ο κλάδος των Πρακτόρων του ΟΠΑΠ. Κατά τους συνολικά έξι μήνες, μέχρι σήμερα, των lockdowns, τα Πρακτορεία ΟΠΑΠ στηρίχθηκαν από την Πολιτεία με τα 800 ευρώ του πρώτου αναγκαστικού εγκλεισμού (Μάρτιος – Μάιος 2020), όπως και από τις επιστρεπτέες προκαταβολές, οι οποίες ωστόσο δεν εγκρίθηκαν για το σύνολο των  Πρακτορείων, εξαιτίας διαφόρων διοικητικών – κυρίως – αστοχιών, που δεν επέτρεψαν την συμπερίληψή τους.

Πέραν των παραπάνω, γίνεται αντιληπτό πως και το μέτρο του click away δεν μπόρεσε να βρει εφαρμογή για το εν λόγω είδος επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός επαγγελματιών πρακτόρων του ΟΠΑΠ, που στην πλειονότητά τους λειτουργούν με τη μορφή ατομικής επιχείρησης, να παρουσιάζει για μεγάλα χρονικά διαστήματα μηδενικά εισοδήματα. Επιπλέον, οι ανωτέρω επιχειρήσεις έχουν να αντιμετωπίσουν και τον ανταγωνισμό των online εταιρειών στοιχηματισμού, των οποίων το μερίδιο αγοράς κατά τους μήνες του εγκλεισμού έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

Σε αυτό το πλαίσιο, και προκειμένου να αποφύγει το φάσμα της οικονομικής καταστροφής ο κλάδος των επαγγελματιών Πρακτόρων ΟΠΑΠ κάνει λόγο για ανάγκη στοχευμένης βοήθειας από την Πολιτεία, με συγκεκριμένα μέτρα, όπως η αναστολή ρυθμίσεων για οφειλές προς τη ΔΕΗ, μέχρι την επαναλειτουργία των καταστημάτων τους, η επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης για τις περιόδους αναγκαστικού εγκλεισμού, η κατά περίπτωση μη επιστροφή επιστρεπτέων προκαταβολών, απαγόρευση των εξώσεων μέχρι το πέρας της πανδημίας κ.α.

Υπό το πρίσμα των παραπάνω και δεδομένου ότι πολλοί επαγγελματίες του χώρου δεν έτυχαν έγκρισης για την επιστρεπτέα προκαταβολή 4, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι το ίδιο θα συμβεί και αναφορικά με την επιστρεπτέα προκαταβολή 5 και δεδομένου ότι ο κλάδος που αριθμεί περίπου τα 25.000 άτομα κάνει έκκληση για βοήθεια και λήψη ειδικών μέτρων, που θεωρεί ότι είναι απαραίτητα για την επαναλειτουργία των καταστημάτων τους, ρωτώ τους συναρμόδιους Υπουργούς για ποια από τα παραπάνω εξειδικευμένα μέτρα προτίθενται να υιοθετήσουν, προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των Πρακτορείων ΟΠΑΠ; Επιπλέον ρωτώ ειδικά τον κ. Υπουργό Οικονομικών, για το αν προτίθεται να εξετάσει τη μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα και ειδικά τον κ. Υπουργό Εργασίας αν προτίθεται να εξετάσει την απαλλαγή των επαγγελματιών πρακτόρων του ΟΠΑΠ από τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους στον ΕΦΚΑ για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα, λόγω πανδημίας»

ShareTweetSharePinSendSend

Παρόμοια άρθρα

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την οικονομική ενίσχυση των 600 ευρώ

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την οικονομική ενίσχυση των 600 ευρώ

8 Μαρτίου 2021, 23:34
Περιφέρεια Θεσσαλίας: Το πρόγραμμα των rapid και drive through test στην Π.Ε. Λάρισας αύριο Τρίτη

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Το πρόγραμμα των rapid και drive through test στην Π.Ε. Λάρισας αύριο Τρίτη

8 Μαρτίου 2021, 22:25
Τα αποτελέσματα των σημερινών rapid test στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας

Τα αποτελέσματα των σημερινών rapid test στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας

8 Μαρτίου 2021, 21:42
Κέλλας: Σε Δαμάσι, Αμούρι, Βλαχογιάννι με Κώστα Καραμανλή

Κέλλας: Σε Δαμάσι, Αμούρι, Βλαχογιάννι με Κώστα Καραμανλή

8 Μαρτίου 2021, 21:27
Χαρακόπουλος με Καραμανλή: Οι σεισμόπληκτοι δεν είναι μόνοι και αβοήθητοι!

Χαρακόπουλος με Καραμανλή: Οι σεισμόπληκτοι δεν είναι μόνοι και αβοήθητοι!

8 Μαρτίου 2021, 20:42
Μήνυμα δύναμης και αγώνα από Λίτσα Λιακούλη και Γυναίκες της πρώτης γραμμής

Μήνυμα δύναμης και αγώνα από Λίτσα Λιακούλη και Γυναίκες της πρώτης γραμμής

8 Μαρτίου 2021, 20:27
Pressing.gr

Μέλος του eMedia. A.M.: 13861

© 2020 Pressing.gr. All rights reserved. Developed by Iris Design.

Δείτε ακόμα:

  • Σχετικά με εμάς
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακολουθήστε μας:

Χωρίς Αποτέλεσμα
View All Result
  • Τελευταία Νέα
  • Ακούστε Ζωντανά
  • Λάρισα
  • Δήμοι
  • Θεσσαλία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητικά
  • Ταξίδια
  • Υγεία
  • Μόνιμες στήλες
    • Άστρα / Ζώδια
    • Σαν σήμερα
    • Εορτολόγιο
    • Κηδείες
    • Πρωτοσέλιδα πολιτικών εφημερίδων
    • Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων
    • Viral videos
  • Pressing 90.1
    • Ανακοινώσεις
    • Τα νέα του Pressing 90.1
    • Ηχητικά
    • Video
    • Πρόγραμμα
  • Διασκέδαση
    • Εκδηλώσεις
    • Σινεμά
    • Φαγητό / Ποτό
  • Απόψεις
    • Χρήστος Τσιάτας
    • Γεωργία Σβάρνα
    • Χρήστος Τσούμαρης
  • Σχόλια
    • Sports & the Larissa City
    • Tsoum box στα χρόνια του Κορωνοϊού
    • Jet Lag
  • Περισσότερα
    • Οικονομία
    • Συνεντεύξεις
    • Επιχειρήσεις
    • Τεχνολογία
    • Lifestyle
    • Πολιτισμός
    • Αυτοκίνητο
    • Ρετρό
    • Τα παιδία παίζει
    • Ο Σεφ προτείνει
    • Γεύσεις
    • Sex
    • Οι φίλοι μας τα ζώα
    • Το βήμα του πολίτη
    • Θέσεις Εργασίας
    • Media

Μέλος του eMedia. A.M.: 13861

© 2020 Pressing.gr. All rights reserved. Developed by Iris Design.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτή τη σελιδα, δίνετε τη συγκατάθεσή σας. Επισκεφτείτε τη σελίδα Πολιτική Απορρήτου.